Felhívás!

Cîţu: nem politikai kritériumok alapján kaptak fejlesztési támogatást az önkormányzatok

Cîţu: nem politikai kritériumok alapján kaptak fejlesztési támogatást az önkormányzatok Románia

A kormány a szükségleteik szerint utalt ki pénzt az önkormányzatoknak a tartalékalapból – jelentette ki hétfőn az ügyvivő miniszterelnök.

Florin Cîţu a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva tagadta, hogy a fejlesztési támogatásokat politikai kritériumok alapján kapták meg a települések.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten elfogadott kormányhatározat tervezetét a fejlesztési minisztérium terjesztette elő, és a pénzügyminisztérium biztosította az összegeket. A támogatások átutalásának kritériumai pedig mindig szerepelnek abban az értesítőben, amelyet a prefektúrák küldenek a polgármesteri hivataloknak.

Az ügyvivő miniszterelnök közölte, hogy az önkormányzatok összesen 11 milliárd lejes támogatást kértek, és a kormány egymilliárd lejt hagyott jóvá. Megemlítette azt is, hogy a költségvetés kiigazításakor a Szociáldemokrata Párt (PSD) polgármesterei által irányított települések kapták a legtöbb pénzt, mert ezeknek az önkormányzatai “gyengén teljesítenek” és segítségre szorulnak. “Jó lenne véget vetni a kétszínűségnek” – jegyezte meg.

“Nem lenne szükségünk az intenzív terápiás ágyakra, ha mindenki beoltatná magát”

Florin Cîțu arról is beszélt, hogy az intenzív terápiás ágyak száma növelhető, de a világjárvány megfékezése csak az emberek beoltása révén lehetséges.

“Az intenzív terápiás ágyak számát növeljük, de nem lenne szükségünk ezekre az ágyakra, ha mindenki beoltatná magát” – mondta Florin Cîţu a PNL székhelyén.

Az ügyvivő kormányfő ismét felhívást intézett a lakossághoz, oltassa be magát, “hogy ne legyen többé szükség se intenzív terápiás ágyakra, se moduláris kórházakra”.

Orban lemondásának hatályba lépése után dönt házelnökjelöltjéről a PNL

Florin Cîțu közölte, Ludovic Orban képviselőházi elnök lemondásának hatályba lépése után a PNL ki fogja jelölni az utódját.

Az ügyvivő kormányfő elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a liberálisok elveszítik ezt a tisztséget, mert a bizalmatlansági indítványt megszavazó PSD, AUR és USR többséget alkot a képviselőházban. Megjegyezte, hogy a házelnököt szavazás útján választják meg, és a politikai alkukon múlik, hogy mi lesz a végeredmény. “Nekünk lesz egy jelöltünk. (…) Meglátjuk, hogyan alakul a szavazás” – tette hozzá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.