Felhívás!

Cîţu: fix összegű támogatásban részesülnek a Fehér megyei árvízkárosultak

Cîţu: fix összegű támogatásban részesülnek a Fehér megyei árvízkárosultak Románia

Fix összegű támogatásban részesülnek a Fehér megyei árvízkárosultak – közölte Florin Cîţu miniszterelnök az áradások által leginkább érintett települések polgármestereivel folytatott megbeszélést követően.

Cîţu rámutatott, a kormány egy hónappal ezelőtt megteremtette a jogi keretet arra, hogy a kabinet által elfogadott jogszabály hiányában, közvetlenül kiutalhassák a támogatást ilyen helyzetekben. Így amint a polgármesterek elküldik a kárfelmérést, az emberek megkaphatják a pénzt. “Fix összegekről van szó, de szükség esetén kiegészíthetők” – magyarázta.

Hozzátette, a kormány mindent biztosítani fog, amire szükségük van az áradások miatt bajba jutottaknak, ivóvizet visznek oda, ahova kell, ideiglenes lakhelyet, matracokat, munkagépeket is biztosítani tudnak, és szükség esetén a katonaságot is bevetik.

Florin Cîţu miniszterelnök Lucian Bode belügyminiszterrel és Nicolae Ciucă védelmi miniszterrel közösen látogatott vasárnap a Fehér megyei Alsóaklosra (Ocoliş), ahol a helyi elöljáró mellett Verespatak (Roşia Montană), Topánfalva (Câmpeni) és Abrudbánya (Abrud) polgármesterével egyeztetett.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. július 20., 10:49
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Akkor elsősorban a klímaváltozást kell(ett volna) megakadályozni. Másodsorban lehet, hogy az erdők segítenek, de nem biztos. Ha nagyon sok eső esik egy helyen arra nem igazán lehet felkészülni.