Felhívás!

Cîțu: egyes minisztériumok büdzséjét kiegészítjük a költségvetés-kiigazításkor

Cîțu: egyes minisztériumok büdzséjét kiegészítjük a költségvetés-kiigazításkor Románia

Egyes minisztériumok további pénzalapokat kapnak a költségvetés-kiigazításkor, de csakis az előirányzott 7,16%-os, vagy annál alacsonyabb deficit keretein belül – jelentette ki hétfőn Florin Cîţu kormányfő.

“A költségvetés-végrehajtástól függően végezzük a kiegészítéseket a büdzsékiigazításkor, azonban meg kell tartani az előirányzott 7,16%-os deficitet” – írja Cîţu Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette, a 2021 második negyedévére vonatkozó költségvetés-végrehajtási elemzés szerint ebben az időszakban a kiadások a legtöbb területen, de különösképpen a tőkekiadások és a vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott projektek esetében a tervezett szint alatt maradtak.

“Az elkövetkező időszakban fokozni kell a belső költségvetési forrásokból, illetve a vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott beruházási projektek végrehajtására irányuló erőfeszítéseket is, hogy a 2021 első két negyedévében a tervezett kiadásokhoz viszonyított elmaradást pótolni lehessen” – áll a jelentésben.

A fő-hitelutalványozóknak a vissza nem térítendő külföldi források felhasználásának növelésére irányuló intézkedéseket kell hozniuk, és nagyobb szigorral kell beütemezniük negyedéves viszonylatban a közkiadásokat.

Világosan látható, hogy nincsenek olyan elemek, amelyek növelnék a költségvetési deficitet; elégségesek az év elején az állami büdzsébe foglalt alapok, szögezi le a miniszterelnök.

“Vannak azonban új elemek, amelyeket figyelembe kell vennünk a költségvetés-kiigazításkor. Így egyes minisztériumok további pénzalapokat kapnak, de csakis az előirányzott 7,16%-os, vagy annál alacsonyabb deficit keretein belül” – összegezte Florin Cîţu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.