Felhívás!

Cîţu: csütörtökön szavazhat a parlament a Ciucă-kabinet beiktatásáról

Cîţu: csütörtökön szavazhat a parlament a Ciucă-kabinet beiktatásáról Románia

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) már elkezdte a tárgyalásokat az RMDSZ-szel a kormányprogramról, hétfőn véglegesül a miniszterek névsora, így csütörtökön a parlament szavazhat a kormány beiktatásáról – jelentette ki a Kelemen Hunorral tartott találkozója után Florin Cîţu.

A PNL elnöke elmondta, a liberálisok felelőssége kialakítani a kormány beiktatásához szükséges parlamenti többséget. Cáfolta, hogy pártja alkut köt a Szociáldemokrata Párttal (PSD), és közölte, hogy tárgyalni fognak a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) is a Ciucă-kabinet támogatásáról.

“Nem lesz semmiféle paktum (a PSD-vel – szerk. megj.). (…) Az USR-nek megvan a lehetősége arra, hogy a parlamentben megszavazza ezt a kormányt. Azért kerültünk ebbe a helyzetbe, mert az USR támogatta a PSD bizalmatlansági indítványát, legyen világos” – jelentette ki.

Florin Cîţu nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy a PNL készül-e megválni “fajsúlyos” minisztériumoktól. Arra hivatkozott, hogy egyelőre a kormányprogram véglegesítése van napirenden, a tárcák elosztása csak ezután következik. “Hétfő nincs olyan messze” – jegyezte meg.

Florin Cîţu és Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök pénteken Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel tárgyalt a PNL bukaresti székházában az új kormány megalakításáról.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások