Felhívás!

Cîţu: a PSD gazdasági terrorizmust folytat a parlamentben

Cîţu: a PSD gazdasági terrorizmust folytat a parlamentben Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) gazdasági terrorizmust folytat a parlamentben – jelentette ki szerdán Florin Cîţu pénzügyminiszter.

A pénzügyi tárca vezetője szerint a PSD néhány szavazatért feláldozza a román gazdaságot.

“A PSD gazdasági terrorizmust folytat a parlamentben. Ehhez nem fér kétség. A PSD-nek csak egyetlen célja van: hogy szerezzen még néhány szavazatot akkor is, ha emiatt összedől a gazdaság a következő tíz évre” – hangoztatta a pénzügyminiszter.

Meglátása szerint a PSD szavazatokra “vadászik” és ez ügyben az sem számít, ha közben a fedezetek nélküli költségvetési kiadások miatt bedől a gazdaság.

“Ciolacunak nem fontos az, hogy gazdasági növekedés és a jólét legyen, mert abból ő nem nyer semmit. Mindent megtesz azért, hogy összeomoljon a gazdaság, káosz és pánik legyen. Akkor a PSD és Ciolacu nyer. PSD úgy viselkedik, mint egy terrorista csoport. Megállítjuk, mint eddig is tettük, ezeket a terrorista támadásokat a gazdaság stabilitása ellen. Nem engedjük, hogy összeomoljon a gazdaság” – írja Facebook-bejegyzésében Florin Cîţu.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerdai közleményében jelentette be, hogy elutasítja a kormány sürgősségi rendeletét, amellyel a kabinet augusztus 1-jére halasztja a gyermekpénz megduplázását.

“A gyerekek nem hibásak! Törvényben rögzített jogaikat tiszteletben kell tartani, és nem szabad a liberális párt cinikus választási érdekei miatt késlekedni. Ezért a PSD kategorikusan elutasítja a gyermekpénz megduplázódásának elodázását egy kihívóan viselkedő liberális kormány által, amely megtagadta a megfelelő források elkülönítését” – írja a PSD a közleményében.

A szociáldemokraták szerint van pénz a gyerekpénz megduplázására.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.