Felhívás!

Cioloș: tovább kell lépni a múlt sérelmein

Cioloș: tovább kell lépni a múlt sérelmein Románia

Tovább kell lépni a múlt sérelmein is a jelenre kell összpontosítani – hangsúlyozta tegnap este Dacian Cioloș kormányalakítással megbízott miniszterelnök.

A politikus közölte, a múlt az múlt, adott időben elmagyarázták a döntésüket miszerint támogatnak egy a Cîțu kormány megbuktatását szolgáló indítványt. A közszolgálati televíziónak nyilatkozó Dacian Cioloș elmondta, a jelenlegi válságos helyzetben nem saját önérzetünk simogatására, hanem egy többségi kormány létrehozására van szükség. Ennek érdekében hajlandóak bármilyen ajánlatot elfogadni.

Florin Cîţu liberális elnök, ügyvivő miniszterelnök a tegnapi kormányülést követő sajtóértekezletén közölte, a párt végrehajtó bizottsági határozata szerint nem lehetnek kormányon azzal a párttal, amelyik megszavazott egy ellenük benyújtott bizalmatlansági indítványt. Florin Cîţu szerint “egyesek nagyon könnyen túllépnek azon, ami a jelenlegi helyzethez vezetett”. Hozzátette, ha már a felelősségről beszélnek, az USR tagjainak előbb nyilvánosan be kellene ismerniük, hogy hibáztak, amikor megszavazták a kormány ellen irányuló indítványt, utána tovább lehetne lépni.

Dacian Cioloș kijelölt miniszterelnök tegnap este cáfolta azt a sajtóhírt miszerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség már összeállította volna miniszterei listáját arra az esetre, ha egypárti kormány kialakításra kényszerülnek.

Tegnap esti nyilatkozatában hangsúlyozta, a párt kivár, azt követően hoz bármilyen döntést, hogy a koalícióra felkért alakulatok, Nemzeti Liberális Párt és RMDSZ bejelentik saját álláspontjukat. Dacian Cioloș közölte, legalább öt olyan jegyzék kering a sajtóban, amit állítólag ők írtak a leendő miniszterek neveivel. Egyesek mókásnak tartják azt, hogy kézzel írott listákat terjesztenek, amiről azt állítják, hogy pártforrások adták ki. Az USR nem állított össze ilyen jegyzéket, hangsúlyozta Dacian Cioloș.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.