Felhívás!

Cioloş megerősítette: az USR nem lép koalícióra a PNL-vel, ha Florin Cîţu lesz a kormányfő

Cioloş megerősítette: az USR nem lép koalícióra a PNL-vel, ha Florin Cîţu lesz a kormányfő Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke kizárja azt, hogy pártja koalícióra lépjen a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), ha Florin Cîţu vezeti a kormányt.

A Digi24-nek nyilatkozva Dacian Cioloş csütörtökön elmondta, az USR “nagyon világos” feltételekhez köti a koalíció helyreállítását. Kérdésre válaszolva elutasította azt a lehetőséget, hogy pártja elfogadja Florin Cîţut miniszterelnöknek.

“Jó lenne már lezárni ezt a témát, mi egy ideje már lezártnak tekintjük. (…) Komolyabb dolgokkal kell foglalkoznunk, ha ki akarunk lábalni a válságból” – jelentette ki Dacian Cioloş, emlékeztetve arra, hogy a PNL-vel folytatott szerdai tárgyalásokon nem volt téma a miniszterelnök személye, de az USR elfogadta azt, hogy a liberálisok jelöltje vezesse a kormányt.

A pártelnök ismételten megerősítette: az USR csak akkor ül ismét tárgyalóasztalhoz a liberálisokkal, ha a PNL egyértelművé teszi a koalíció helyreállítására irányuló szándékát.

Dacian Cioloş elmondta, pártja az egészségügyi válság és az energiadrágulás problémájának megoldása mellett strukturális reformok bevezetését is jónak látja, amire szerinte a PNL és a Szociáldemokrata Párt (PSD) esetleges koalíciója nem lenne képes.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.