Felhívás!

Cioloș és Barna közös üzenete: semmiféle bomlasztási kísérlet nem fog elbátortalanítani minket

Cioloș és Barna közös üzenete: semmiféle bomlasztási kísérlet nem fog elbátortalanítani minket Románia

Közös üzenetet tett közzé a Facebookon Dan Barna és Dacian Cioloş, amely szerint semmiféle bomlasztó kísérlet nem fog célba érni, és az általuk vezetett pártok együtt fognak részt venni az államelnöki, a helyhatósági, valamint a parlamenti választásokon.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna, illetve a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) vezetője, Dacian Cioloş a közösségi oldalon számoltak be arról, hogy a két politikai alakulat szövetségének jövőjéről tárgyalnak ezekben a napokban, és ez olykor ‘parázs vitával’ jár, mert mindkét fél szeretné minél jobban érvényesíteni saját pártjának előnyeit.

“Egy dolgot azonban le akarunk szögezni: az USR és a PLUS együtt megy tovább. Az államelnöki választásokon is, a helyhatóságin is, a parlamentin is. Erre akarjuk megtalálni a legjobb módot, és nem fogjuk abbahagyni az egyezkedéseket mindaddig, amíg nem jutunk megegyezésre, amely sokkal nagyobb hatékonyságot biztosít nekünk, mintha külön-külön lennénk” – olvasható a közös üzenetben.

“Semmiféle bomlasztási kísérlet nem fog elbátortalanítani minket. Nem fogunk abba a csapdába esni, amelybe mások régebben beleestek” – szögezik le.

Barna és Cioloş ezzel azokra a közbeszédben megjelent hírekre reagált, melyek szerint feszültséget okoz közöttük annak eldöntése, hogy ki legyen az USR-PLUS szövetség államfőjelöltje.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.