Felhívás!

Ciolacu szerint az államfőnek le kellene mondatnia a miniszterelnököt

Ciolacu szerint az államfőnek le kellene mondatnia a miniszterelnököt Románia

A Szociáldemokrata Párt elnöke, Marcel Ciolacu arra kérte szerda este Klaus Iohannis államfőt, hogy “sürgősen” szólítsa fel lemondásra Florin Cîţu miniszterelnököt.

Az ellenzéki politikus állásfoglalásának előzménye, hogy a kormányfő szerdán megerősítette: 20 évvel ezelőtt két napig fogdában ült és megbírságolták az Amerikai Egyesült Államokban ittas vezetés miatt.

Marcel Ciolacu arra hivatkozott, hogy a törvény tiltja a büntetett előéletű személyek miniszteri kinevezését. “Arról a törvényről beszélünk elnök úr és Cîţu úr, amelyik másokat is megakadályoztak abban, hogy bársonyszéket kaphassanak a Victoria-palotában. A románok politikai érettséget várnak el a vezetőiktől, (…) nem egy megkésett kamasz magyarázkodásait” – írta Facebook-oldalán a PSD elnöke.

A miniszterelnököt a szerdai kormányülés után szembesítették az újságírók azzal a sajtóértesüléssel, miszerint 2000-ben két napra fogdába zárták és megbírságolták az amerikai hatóságok, amiért alkohol vagy kábítószer hatása alatt vezetett.

Cîţu elmondta: ittas vezetés miatt róttak ki rá pénzbírságot, amit kifizetett. Hangsúlyozta: egy húsz éve történt hibáról van szó, amiért súlyos árat fizetett, az autóját is el kellett adnia, egy évig gyalog kellett járnia. Hozzátette: kihágásról volt szó, és Romániában is előfordult, hogy közlekedési vétségekért megbírságolták.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások