Felhívás!

Ciolacu összevonná az önkormányzati és a parlamenti választásokat

Ciolacu összevonná az önkormányzati és a parlamenti választásokat Románia

Az önkormányzati és a parlamenti választások összevonásának lehetőségéről beszélt szombaton a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Marcel Ciolacu szerint ha a két választást egy időben szerveznék meg, kevésbé lenne kitéve a lakosság a koronavírussal való megfertőződés kockázatának.

A választások összevonásáról szóló tárgyalásokat a kormánynak kellene kezdeményeznie, nem a parlamentnek, elsősorban azt tartva szem előtt, hogy mi szolgálná az állampolgárok javát, “nem azt, hogy mi jobb a Nemzeti Liberális Pártnak vagy az államfőnek” – vélekedik.

Ciolacu rámutatott, amikor kijelölték szeptember 27-ét a helyhatósági választások dátumaként, “kontroll alatt volt a járvány”, most azonban igen magas az elhalálozási arány, sokan szorulnak intenzív terápiás kezelésre, “és azt sem tudjuk még, mi lesz az iskolákkal”. Meglátása szerint “befagyasztható” a választási folyamat a jelenlegi szakaszban, és innen lehetne majd folytatni egy későbbi időpontban.

Orban: nevetséges a választások elhalasztásáról beszélni

Nevetséges a választások elhalasztásáról beszélni, az iskola szeptember 14-én kezdődik – reagált vasárnap Ludovic Orban miniszterelnök Marcel Ciolacu vonatkozó kijelentésére.

A kormányfő emlékeztetett: a választások napját a parlament tűzte ki a politikai pártok egyetértésével és már javában folyik a választási kampány, az iskola pedig szeptember 14-én kezdődik.

Orban szerint a PSD azért szorgalmazza a voksolás halasztását ‘mert fél a választásoktól’.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.