Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciolacu: májusban én leszek Románia miniszterelnöke

Ciolacu: májusban én leszek Románia miniszterelnöke Románia

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök szerdán azt nyilatkozta, hogy készen áll átvenni a miniszterelnöki tisztséget jövő év májusában, ha alakulata úgy dönt, hogy ő a legalkalmasabb erre a feladatra.

Ciolacutól egyebek mellett megkérdezték az újságírók, miként kommentálja a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă kijelentését, miszerint a PSD-elnök nem fogja átvenni a kormányfői tisztséget a koalíciós megállapodásban rögzített időpontban, mert “el akarja kerülni az elszámoltatást”.

“Májusban én leszek Románia miniszterelnöke, ha a PSD engem tart majd a megfelelő személynek” – válaszolt a pártelnök.

Cătălin Drulă kedden a RFI-nek nyilatkozva kifejtette: a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) válságba taszították a gazdaságot, és ezt a vezetőik is tudják. Ám nem a válságellenes intézkedések foglalkoztatják őket, hanem az, hogy melyiküknek kell majd elszámolnia a gyenge kormányzás következményeivel. “A PSD és Ciolacu úr nem fogja átvenni a kormányzást, mert a PSD génjeiben hordozza azt, hogy meneküljön saját tetteinek következményei elől” – jelentette ki Drulă.

Nem döntenek egyik napról a másikra a különnyugdíjakról

A PSD elnöke arról is beszélt, a kormány nem fog előzetes konzultációk nélkül, “egyik napról a másikra elfogadott rendelettel” dönteni a különnyugdíjakról.

Marcel Ciolacu leszögezte, nem fognak sürgősségi kormányrendeletet elfogadni a katonák, belügyi alkalmazottak, csendőrök, valamint a bírák és ügyészek különnyugdíjáról vagy a nyugdíjba vonulási feltételek módosításáról. “Senki nem engedheti meg magának, hogy egyik napról a másikra sürgősségi rendeletet adjon ki erről” – nyomatékosította a pártelnök.

Ciolacu hangsúlyozta, a kormány a helyreállítási tervben is vállalta, hogy december 31-éig jóváhagyja a különnyugdíjakról szóló törvénytervezetet, amelyet aztán elküld a parlamentnek megvitatásra és jóváhagyásra.

forrás: Agerpres

fotó: Marcel Ciolacu/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük