Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu: ha elmarad a miniszterelnöki rotáció, nincs más variáns, csak az előre hozott választások

Ciolacu: ha elmarad a miniszterelnöki rotáció, nincs más variáns, csak az előre hozott választások Románia

A miniszterelnöki tisztség megtiszteltetés – jelentette ki kedden Marcel Ciolacu, aki szerint előre hozott választások lesznek, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem adja át jövőre a kormányfői tisztséget a Szociáldemokrata Pártnak (PSD).

Hirdetés
Hirdetés

A parlamentben nyilatkozó Ciolacut többek között arról faggatták az újságírók, hogy szeretne-e miniszterelnök lenni jövő tavasztól. „A miniszterelnöki tisztség megtiszteltetés” – fogalmazott válaszában a politikus, hozzátéve, ha párttársai úgy döntenek, hogy ő a megfelelő személy a kormányfői tisztség betöltésére, vállalni fogja a megbízatást.

Ciolacunak ugyanakkor meggyőződése, hogy jövő tavasztól alakulata adhatja a miniszterelnököt. Hozzátette, nincs értelme kommentálni azoknak a nyilatkozatait, „akik napozás közben egyszer csak úgy döntenek, hogy hírtémát szolgáltatnak a televízióknak”. „A koalíciós megállapodás egyértelmű. Korábban is mondtam: ha elmarad a rotáció, nincs más variáns, csak az előre hozott választások” – szögezte le. 

„Meggyőződésem, hogy egy adott pillanatban lesz kormányátalakítás”

Marcel Ciolacunak meggyőződése, hogy előbb-utóbb sor kerül egy kormányátalakításra.

A parlament épületében nyilatkozó politikus rámutatott, a kormányátalakítással nem a „riogatás” a cél, ez a kormányzás hatékonyabbá tételét szolgálja. Hozzátette, a kormányfő kiértékeli a miniszterek tevékenységét, és ha indokoltnak tartja, kezdeményezheti egy-egy tárcavezető leváltását. „Meggyőződésem, hogy egy adott pillanatban lesz kormányátalakítás, meglátjuk, mikor jön el az ideje” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a koalíciós ülésen is megtárgyalják a témát.

Megkérdezték tőle az újságírók, támogatja-e, hogy a továbbiakban is Vasile Dîncu vezesse a védelmi minisztériumot. „Nem szeretnék most konkrét személyekről beszélni. Úgy a korrekt, hogy előbb tárgyalunk a miniszterelnökkel, majd a kollégáimmal” – válaszolt Ciolacu. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük