Felhívás!

Ciolacu és Cazanciuc a járvány terjedését célzó intézkedésekről kér jelentést a kormányfőtől

Ciolacu és Cazanciuc a járvány terjedését célzó intézkedésekről kér jelentést a kormányfőtől Románia

Robert Cazanciuc, a szenátus ügyvivő elnöke és Marcel Ciolacu képviselőházi elnök hétfőn levélben kérte fel Ludovic Orban kormányfőt, hogy sürgősen küldjön el egy jelentést a parlamentnek, amelybe belefoglalja a következő időszakban meghozandó intézkedéseket a koronavírus terjedésének megfékezése, a helyhatósági választások optimális körülmények között való megszervezése és az új tanév megnyitása érdekében.

Figyelembe véve, hogy a kabinet miniszterei sokszor egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesznek a meghozandó intézkedésekkel kapcsolatban, szükség van egy részletes beszámolóra, amit a parlament sürgősségi eljárással megvitat – mutatnak rá a házelnökök.

“A PNL választási kampányba kezdett, mielőtt még meggyőzte volna a románokat, hogy a helyhatósági választásokat kockázatmentesen meg lehet szervezni. (…) Az iskolai év biztonságban való elkezdése lehetne a jó példa arra, hogy a kormány meg tudja szervezni a választásokat is. Sajnálatos módon nincs komoly stratégiájuk, a miniszterek nyilatkozatai pedig ellentmondanak egymásnak. Emiatt a szenátus elnökével közösen ma megírtuk Orban kormányfőnek, hogy a parlament elé kell jönnie, és megmutatnia, hogyan képes a járványt ellenőrzés alatt tartani” – írta Ciolacu hétfői Facebook-bejegyzésében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások