Felhívás!

Ciolacu egyetértene azzal, hogy Rafila legyen a kormányfő

Ciolacu egyetértene azzal, hogy Rafila legyen a kormányfő Románia

Marcel Ciolacu egyetértene azzal, hogy párttársa, Alexandru Rafila legyen a koalíció miniszterelnök-jelöltje – erről csütörtökön beszélt a szociáldemokrata pártelnök.

Nyilatkozatának hátterében az áll, hogy szerda este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Florin Cîţu azt mondta, a PSD-vel és az RMDSZ-szel folytatott koalíciós egyeztetéseken javaslatot tett arra, hogy Alexandru Rafila legyen a kormányfő, Ciolacu azonban elutasította ezt.

A szociáldemokrata pártelnök csütörtökön rámutatott, a “közbeszédből értesült” arról, hogy javasolták neki Rafila miniszterelnöki jelölését. “Ha Florin Cîţu ilyen javaslatot tett nekem, ezúttal közlöm vele, hogy egyetértek. (…) Ez azt jelenti, hogy van egy jelölt, akivel kapcsolatban egyetértünk” – fogalmazott.

Ciolacu arról is beszélt, hogy hamarosan sor kerül egy újabb találkozóra a PNL és az RMDSZ képviselőivel, hogy véglegesítsék a kormányprogramot. A PSD elnöke továbbra is fenntartja azt az állítását, miszerint jövő héten lesz kormánya Romániának.

A pártelnök megerősítette, hogy a kormányprogram majdnem kész, már csak az adóügyi fejezetet kell lezárni.

Marcel Ciolacu elmondta még, prioritást képez számukra a költségvetés-kiigazítás, ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy az egészségügyi dolgozók megkapják a bérüket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.