Felhívás!

Ciolacu: a szociáldemokrata vezetők semmiféle parlamenti funkciót nem fognak betölteni

Ciolacu: a szociáldemokrata vezetők semmiféle parlamenti funkciót nem fognak betölteni Románia

A szociáldemokrata vezetők semmiféle parlamenti funkciót nem fognak betölteni az új törvényhozó testületben – jelentette be csütörtökön Marcel Ciolacu PSD-elnök.

“A párt országos politikai tanácsában úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a PSD korszerűsítését, és semmiféle parlamenti funkciót nem fognak vállalni sem a vezetőségi tagok, sem a megyei szervezetek elnökei” – számolt be Ciolacu a PSD székhelyén lezajlott ülés után.

Hozzátette, itt az ideje, hogy a PSD-ben a fiatalok kerüljenek előtérbe, és ezzel az alakulat vezetői egyetértettek.

Megtámadják a kormányhatározatot, amely csak a liberális polgármestereknek juttat pénzt

Bűnvádi panaszt fog benyújtani a PSD azon miniszterek ellen, akik előterjesztették a kormány csütörtöki ülésén jóváhagyott határozatot, amely bizonyos összegeket utal ki a kormány tartalékalapjából a liberális polgármesterek által vezetett településeknek – jelentette be Marcel Ciolacu.

A PSD meg is fogja támadni a közigazgatási bíróságon a jogszabályt, és követelni fogja annak rendelettel való eltörlését, számolt be Ciolacu a párt országos politikai tanácsának ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A PSD elnöke azt állította, a kormány ezzel ‘csúszópénzt’ adott a liberális polgármestereknek, hogy azok továbbra is támogassák Ludovic Orbant a PNL élén, ugyanis a csütörtökön elfogadott határozatban csak liberális polgármesterek által vezetett települések szerepelnek.

Ciolacu szerint ez egy hónappal ezelőtt is megtörtént már, szintén a liberális polgármesterek jutottak pénzhez a kormány által kiadott határozat révén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.