Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu: a román parlament támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

Ciolacu: a román parlament támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását Románia

Románia Parlamentje támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását – jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke a két ország bukaresti nagykövetével tartott találkozón.

Hirdetés
Hirdetés

„Románia Parlamentje támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Az Észak-atlanti Szövetségen belüli biztonsági partnerség megerősítése mindig is prioritás volt a Szociáldemokrata Párt számára, és a két észak-európai szociáldemokrata kormány által hozott döntés fontos lépés a NATO fejlődése felé. Finn és svéd partnereinknek a szolidaritás és támogatás üzenetét közvetítettem azon a találkozón, amelyet ma a Parlament palotájában tartottunk a két ország romániai nagyköveteivel, és amelynek során a gazdasági és katonai együttműködés megerősítéséről is tárgyaltunk” – írta Ciolacu a Facebookra.

A képviselőház elnöke megjegyzi, hogy a román állampolgároknak a jelenlegi ‘nehéz helyzetben’ megnyugtató a gondolat, hogy Románia NATO-tagállam, és ebben jelentős szerepet játszott a Szociáldemokrata Párt.

A képviselőház elnöke csütörtökön találkozott Therese Hyden svéd és Marjut Akola finn nagykövettel. A találkozón részt vett Victor Negrescu PSD-s európai parlamenti képviselő és Angel Tîlvăr, a szenátus európai ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük