Felhívás!

Ciolacu: a PNL- és az USR-PLUS-kongresszus után nyújtjuk be a bizalmatlansági indítványt

Ciolacu: a PNL- és az USR-PLUS-kongresszus után nyújtjuk be a bizalmatlansági indítványt Románia

A PNL és az USR-PLUS tisztújító kongresszusa után nyújtja be a kormány elleni bizalmatlansági indítványát a Szociáldemokrata Párt (PSD) – jelentette be vasárnap este az alakulat elnöke.

Marcel Ciolacu azt mondta, ezúttal a parlamenti ülésszak elejére időzítik a Cîţu-kabinet megbuktatását célzó bizalmatlansági indítvány benyújtását, de nem szeretnék, ha ez egybeesne a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szeptember végi kongresszusát megelőző belső küzdelemmel, így kezdeményezésükkel megvárják mind a PNL-, mind az USR-PLUS-kongresszus lejártát.

A Románia TV-nek nyilatkozó politikus arról is beszélt, hogy a következő esztendő “sokkal nehezebb lesz” a 2009-2010-es időszaknál. Ciolacu szerint ugyanazok a személyek támogatják a jelenlegi miniszterelnököt a PNL elnöki tisztségének megszerzésében, akik 2009-2010-ben kormányon voltak, és csökkentették a béreket, nyugdíjakat.

“Most reformistáknak vallják magukat, de milyen reformot hajtottak végre Romániában az elmúlt két évben? Nem látják, hogy képtelenek bármilyen reformra? Teljesen elásták a mezőgazdaságot is, Románia az egyetlen állam, amely nem kap pénzt öntözőrendszerekre az országos újjáépítési terv révén” – fogalmazott Ciolacu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.