Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu: a nyugdíjemelés nem alamizsna, hanem a nyugdíjasok joga

Ciolacu: a nyugdíjemelés nem alamizsna, hanem a nyugdíjasok joga Románia

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy nyilatkozott kedden, hogy normálisnak tartja a nyugdíjak emelését, amely nem alamizsna, hanem a nyugdíjasok joga.

Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu azt mondta, Németországban is különösebb viták nélkül megtörtént nyugdíjemelés, és ez így normális, mert nem hagyhatják cserben a kiskeresetűeket és nyugdíjasokat. “Ismétlem, ez nem alamizsna, hanem az ő joguk” – nyomatékosította.

Arról is beszámolt, hogy hétfőn a Moldovai Köztársaságban járt, ahol “még komplikáltabb a helyzet”, mert ott közel 30 százalékos az infláció.

A nyugdíjemelés kérdéséről a kormánykoalícióban fognak dönteni – szögezte le a PSD elnöke, hozzátéve, hogy az elmúlt hónapokban gyakorlatba ültetett gazdaságélénkítő és szociális csomagok eredményt hoztak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 8., 11:43
    ÉRTÉKELÉS: 13

    meddig huzzak meg az idot a jogos nyugdijemelest illetoen .mindenre van penz csak a nyugdijakra nincs mert nincs akarat.kiveteleznek bizonyos szocialis csomagokkal [igazsagtalansag]mert vannak akik nem reszesulnek ilyen juttatasoba mert pl.5 lejjel nagyobb a nyugdijuk es vannak akikne meg mas jovedelmuk is van a kis nyugdij mellett.illene vegre betartani a nyugdijtorvenyt amit az allamelnoke ki is hirdetett[promulgat.ott emelnek fizeteseket is akiknek mar most oriasi fizetesuk van .igazsagtalansag a tetofokon[csak targyalnak es hazudnak]ha valoban erdekelne a dolgozok es nyugdijasok sorsa ,elete eddig mar hoztak volna erdembeli dontest,mindig talalnak kibuvo ervket de magas szinten dozsolnek [tisztelet a kivetelnek]