Felhívás!

Ciolacu: a július elsejére várt lazítás elhalasztása a PNL-kormány kudarca

Ciolacu: a július elsejére várt lazítás elhalasztása a PNL-kormány kudarca Románia

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke szerint a PNL-kormány kudarcát igazolja, hogy elhalasztják a július elsejére várt lazítások bevezetését.

“A július elsejére várt lazítás elhalasztása a PNL-kormány kudarca a járvány kezelésében. Ne szidjátok a román állampolgárokat, mert ti is anti-modellek voltatok és vagytok! A kormány, Tătaru miniszterrel az élen, az egyszerű embereket hibáztatja, mondván, hogy nem tartják tiszteletben a társadalmi távolságtartást. Akarattal megfeledkezik azonban a PNL vezetőinek botrányos viselkedéséről: Orban a kormány épületében ivott és cigarettázott, más közjogi méltóságokkal, és a maszkot mai napig sem tudja szabályszerűen használni, Robu helikopterrel hozott labdával választási vásárt rendezett a stadionban, távolságtartás és maszkok nélkül, Chirica polgármester és Alexe miniszter sátras események százaival kezdte választási kampányát, még arra az elnöki kijelentésre is fittyet hányva, hogy ‘vagy óvatos vagy, vagy ostoba” – olvasható Ciolacu Facebook-bejegyzésében.

A PSD vezetője szerint a lazítás újabb szakaszának elhalasztásáért nem a közemberek, hanem a liberális párt vezetői a hibásak.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter hétfő este közölte, hogy a járványügyi szakemberekből álló műszaki-tudományos csoport az új megbetegedések számának növekedése miatt az eredetileg július elsejére tervezett újabb lazító intézkedések bevezetésének halasztásáról döntött.

Nelu Tătaru a Digi24 televíziónak nyilatkozva elmondta, a testület megvizsgálta az elmúlt két hét adatait, és mivel az új megbetegedések, az intenzív terápiás ellátást igénylő esetek és a koronavírus okozta elhalálozások száma is nőtt ebben az időszakban, a szakemberek a július 1-jétől tervezett lazítások gyakorlatba ültetésének halasztása mellett döntöttek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.