Felhívás!

Ciolacu: a járvány alakulásától függ a parlamenti választások esetleges elhalasztása

Ciolacu: a járvány alakulásától függ a parlamenti választások esetleges elhalasztása Románia

A járvány alakulásának függvényében döntenek majd a szociáldemokrata párti törvényhozók, hogy támogatni fogják-e szavazatukkal a parlamenti választások elhalasztására vonatkozó törvénytervezetet, amelyet Adrian Dohotaru független képviselő nyújtott be. Erről Marcel Ciolacu, a PSD elnöke nyilatkozott hétfőn.

Ciolacut arról kérdezték a sajtó munkatársai a PSD országos politikai tanácsának ülését követően, hogy párttársai támogatni fogják-e a parlamenti választások elnapolásának javaslatát.

“Meglátjuk majd abban a pillanatban, attól függően, hogy miként alakul a járvány. Nem a PSD fogja elhalasztani a választásokat. Ha naponta 4000 új megfertőződés lesz, akkor azt hiszem, indokolt megszavazni a választások elhalasztását a parlamentben” – felelte a PSD elnöke, aki hozzátette, több politikai pártnak is támogatnia kellene a javaslatot ahhoz, hogy átmenjen.

Adrian Dohotaru független képviselő október 2-án nyújtott be törvénytervezetet, amelynek értelmében a parlamenti választásokat 2021. március 14-ére halasztanák el. A hírt maga a törvényhozó jelentette be pénteken.

A javaslat értelmében a parlamenti választásokra 2021. március 14-én, vasárnap kerülne sor, a választási kampányt előkészítő időszak pedig 2021. január 13-án venné kezdetét.

A szenátus ügyvivő elnöke, Robert Cazanciuc hétfőn közölte, hogy Dohotaru tervezete ügyében elkezdődött a jogalkotási eljárás, a szöveg a szenátus házbizottsága, a kormány, a jogalkotási tanács és a gazdasági-szociális tanács elé került véleményezés végett.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.