Felhívás!

Cîmpeanu: védőruhát kaphatnak a laborgyakorlatok elvégzésére a be nem oltott egyetemisták

Cîmpeanu: védőruhát kaphatnak a laborgyakorlatok elvégzésére a be nem oltott egyetemisták Románia

A tanügyminiszter azt javasolja, hogy ingyenesen kapjanak védőruhát a laborgyakorlatok elvégzésére a be nem oltott egyetemi hallgatók.

Sorin Cîmpeanu erről az Antena 3 kedd esti műsorában beszélt.

A tárcavezető szerint ezzel mindenkinek védettséget biztosítanának, és nem kényszerítenék arra, hogy védőruhát öltsenek azokat, akik beoltatták magukat.

Emlékeztetett: eddig 155 ezer tanügyi alkalmazott kapott védőoltást, ezek közül 140 ezer már a második adagot is megkapta. Elismerte: a minisztérium által szervezett oltási kampány ellenére, az utóbbi időben az oltási kedv erősen visszaesett.

Lemondtak az iskolások teszteléséről

Sorin Cîmpeanu azt is bejelentette, lemondanak az iskolások gyorstesztelérésről a vakációról való visszatéréskor.

Az Országos Közegészségügyi Igazgatóság szerint a gyorstesztek eredménye nem minden esetben megbízható és ez zavarokat okozhat a napi esetszámokban.

Előzetesen Sorin Cîmpeanu ajánlotta, hogy használjanak PCR tesztet, de a szülők ezt elutasították.

Júliusban tartják a tanulók számítógépes elosztását a kilencedik osztályokba

Júliusban tartják a tanulók számítógépes elosztását a kilencedik osztályokba, azt követően, hogy tartanak még egy képességvizsgát azon nyolcadikosok számára, akik egészségügyi okokból nem tudtak részt venni a képességvizsga első kiírásán – jelentette ki a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu azt mondta: amennyiben a tizenkettedik osztályt végzettek esetében tartanak egy második érettségivizsga-szessziót azok számára, akik a járványhelyzet miatt nem tudtak megjelenni az elsőn, természetes, hogy esélyt biztosítsanak azoknak a nyolcadikosoknak is, akiknek hasonló okokból nem volt lehetőségük előállni a júniusi képességvizsgára. A kilencedik osztályba való számítógépes elosztást csak azt követően lehet megejteni, hogy a második képességvizsga is lejárt – magyarázta tárcavezető.

Néhány napon belül kifizetik a márciusi felzárkóztató órákat

Néhány napon belül kifizetik a márciusi felzárkóztató órák megtartásáért járó béreket – jelentette ki a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu azt mondta: ragaszkodott hozzá, hogy a márciusban tartott felzárkóztató órák után járó béreket még az ortodox húsvét előtt kifizessék, de ez különböző okok miatt nem jött össze. Most azon dolgozik, hogy a problémát minél hamarabb, gyakorlatilag néhány napon belül megoldja.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.