Felhívás!

Cîmpeanu: figyelemre méltóak a próba-képességvizsgán elért eredmények

Cîmpeanu: figyelemre méltóak a próba-képességvizsgán elért eredmények Románia

Figyelemre méltóaknak nevezte az országos próba-képességvizsgán részt vevő nyolcadikosok eredményeit Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

Cîmpeanu a Digi24 műsorában gratulált a nyolcadikosoknak, akik – mint mondta – ezekben az “ingatag és frusztrációkkal teli időkben” is meglepően jó teljesítményt nyújtottak a próba-képességvizsgán.

Az oktatási tárca vezetője arról számolt be, hogy a megyék zömében az átmenési ráta több mint 50%-os volt, kivételt csak Temes és Vaslui megye képez. A karantén miatt sok helyen nem lehetett megszervezni a vizsgát, ezt azonban a karantén feloldásával minden iskola pótolhatja egy miniszteri rendelet révén.

Ugyanakkor cáfolta azt a feltételezést, miszerint az idei felmérésen könnyebbek lettek volna a kidolgozandó tételek, sőt: a sajtó szerint a matematika vizsga feladatai kifejezetten nehezek voltak, és minden tantárgyból igyekeztek a Pisa-tesztek jellegzetességeihez közelíteni a kérdéseket.

Cîmpeanu arról is beszélt, hogy 50.000 tanár részesült digitálisoktatás-képzésben, az online oktatás azonban ennek dacára sem nevezhető hatékonynak, hanem egy kényszermegoldásnak, ami lehetővé tette a tanév befejezését. Az online oktatásnak köszönhetően javult mind a diákok, mind a tanárok digitális kompetenciája, de nagy hátulütője, hogy óriási különbségek mutatkoznak az internethez való hozzáférés és a technikai felszereltség terén – tette hozzá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.