Felhívás!

Cîmpeanu: csökkenni fog az iskolatáska súlya

Cîmpeanu: csökkenni fog az iskolatáska súlya Románia

A digitális tankönyvek bevezetésével jövő ősztől csökkenni fog az iskolatáska súlya – jelentette ki Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.


Cîmpeanu elismerte, hogy “tökéletesen igazuk” van azoknak a diákoknak, akik az iskolatáska súlyára panaszkodnak.

“Ezt próbáljuk elérni: legyenek digitális formátumban a tankönyvek. Nagyon sok a házi feladat, a tankönyv és a munkafüzet” – nyilatkozta az Antena 3 műsorában a tárcavezető .

Amikor arról kérdezték, hogy mikortól csökkenhet a diákok által cipelt súly, a miniszter azt mondta, ez egy hosszú folyamat lesz.

“Igyekezni fogunk, hogy jövő év őszétől [csökkenjen a táskák súlya – szerk. megj), de egyik percről a másikra nem várható radikális csökkenés, ez egy lépcsőzetes folyamat lesz, 2-4 év leforgása alatt” – fogalmazott Cîmpeanu.

Hozzátette: az országos helyreállítási tervben 780 millió euró van előirányozva az oktatás digitalizációjára.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 26., 12:28
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A nehéz iskolatáskáról majdnem 50 évvel ezelőtt esett zenélt szó egy dalban. A zenéjét Hajdú Sándor szerezte, a szövegét Demjén Rózsi írta, s a dalt a Bergendy zenekar 1973-ban játszotta előszőr.

 • User
  Dátum: 2021. április 27., 23:26
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A jo az hogy egy generacio biztositva jo sparga szedok lesznek, mar direkt jobb lenneha nyugat mezogaszdasag igenyeit tanitanak, hogyn ervenesuljunk mint kivandoroltt munkaero!!