Felhívás!

Cîmpeanu az elmaradt tanári fizetésekről: biztosítást kaptunk, hogy gyorsan kiküszöbölik a hibát

Cîmpeanu az elmaradt tanári fizetésekről: biztosítást kaptunk, hogy gyorsan kiküszöbölik a hibát Románia

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter úgy nyilatkozott hétfőn, hogy rövid idő alatt kiküszöbölik azt a számítástechnikai problémát, amely a tanügyi alkalmazottak bérének kifizetését akadályozta. FRISSÍTÉS: Átutalták a béreket

Cîmpeanu azt mondta a Digi24-nek adott interjúban, a pénzügyminisztertől úgy értesült, hogy számítástechnikai hiba miatt késett a közalkalmazottak bérének átutalása az ország öt megyéjében. “Biztosítottak, hogy ezt az informatikai hibát nagyon gyorsan ki fogják küszöbölni” – jelentette ki a miniszter.

Ugyanakkor kijelentette, hogy az államkincstár működéséért nem felel az oktatási tárca.

“Az oktatási minisztérium a tanügyi alkalmazottak motiváló bérezését és a bérek határidőre történő kifizetését támogatja, mert anyagi források nélkül nem lehet minőségi oktatást nyújtani” – szögezte le a szaktárca vezetője.

FRISSÍTÉS: Az oktatási rendszer minden alkalmazottjának átutalták a bérét

Kifizették minden tanügyi alkalmazott bérét – közölte hétfő délután az oktatási miniszter.

Sorin Cîmpeanu elmondta, a megyei tanfelügyelőségek helyzetjelentése alapján kijelenthetik, hogy az oktatási rendszer minden alkalmazottjának átutalták a bérét.

Az oktatási miniszter sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy késtek egyes közalkalmazotti fizetések egy olyan számítástechnikai hiba miatt, amelyért egy másik minisztérium alárendeltségébe tartozó intézmény felel, és megerősítette, hogy az oktatási tárca a tanügyi alkalmazottak “motiváló, és főleg határidőre történő kifizetését támogatja”, mert anyagi források nélkül nem lehet minőségi oktatást nyújtani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.