Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cégér legyen, ne átverés!

Dorin Cojocaru, a romániai tejipari vállalatok érdekvédelmi szervezetének (román névbetűi: APRIL) az elnöke arra kéri a fogyasztóvédelmi hatóságokat és más ellenőrző szerveket, legyenek figyelmesebbek és szigorúbbak a kereskedelmi áruféleségek címkézését szabályozó előírások követésében.

Hirdetés
Hirdetés

A tejtermékeknél nem minden esetben valósak az árucímkéken olvasható adatok, amelyek a zsírtartalomra, tápértékre stb. vonatkoznak, hangoztatta Cojocaru elnök, aki szerint az új európai uniós rendszabály ugyan engedékenyebb a korábbinál, de ez azért van, mert a nyugati civilizációs normákhoz igazodik, eleve a termelők jóhiszeműségére, őszinteségére alapoz. Sajnos, a balkáni Romániában a „hagyjad, mert jól van így” szemlélet uralkodik, mondja az elnök, és rámutat, az áruházak élelmiszer részlegein ugyan ritkábbak a félrevezető árucímkézések, de a piacokon rengeteg a hamisítvány vagy silány minőségű termék, amit hazug ismertetőkkel igyekeznek a vevőre rátukmálni.

Az emberek igényei változtak, a tudományosság az élelmiszer-iparra is kiterjedt, a vevők jelentős hányada az ízlése, az étrendje, az egészségi állapota alapján választja a termékeket, és elvárják, hogy az árucímkén valós adatok legyenek a termék eredetére, összetételére vonatkozóan, senki se érezze magát becsapva, amikor a megadott információk alapján vásárol – fogalmazott Dorin Cojocaru.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük