Felhívás!

Caracali ügy: a DIICOT ügyészei minden szálat kivizsgálnak

Caracali ügy: a DIICOT ügyészei minden szálat kivizsgálnak Románia

Az ügyészek minden szálat kivizsgálnak a caracali gyilkosságok ügyében, nem hagyatkoznak csak a “magányos farkas” elméletre – nyilatkozta Alexandru Cumpănaşu, a meggyilkolt Alexandra nagybátyja, miután találkozott kedden a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyészével, Felix Bănilával.

Cumpănaşu azt mondta, a DIICOT-főügyész biztosította, hogy minden szálat megvizsgálnak, a családtól származó és a médiában megjelent minden információt ellenőriznek. “Jelen pillanatban nem csak a ‘magányos farkas’ változat mentén zajlik a kivizsgálás. (…) Kértük a kerítés bűntettével kapcsolatos 2012-es caracali ügy mindegyik áldozatának és gyanúsítottjának kihallgatását vagy újbóli kihallgatását” – mondta, hozzátéve, hogy ismét igényelte a parlament Olt megyei tagjainak és Caracal polgármesterének kihallgatását. “Bármennyire is próbálnak egyesek menekülni, nem fognak. Ez csak az én személyes véleményem a Bănilă főügyésszel folytatott tárgyalás alapján” – nyomatékosította.

Cumpănaşu azt is elmondta, Alexandra családja kitart ama elhatározása mellett, hogy nyomozócsoportot létesítsenek az Olt megyei alvilági klánok kivizsgálására. Állítása szerint a DIICOT-főügyész ezt nem ellenezte, amennyiben a csoport “nem fog keresztbe tenni” az ügyészség nyomozásának.

A caracali gyilkosságok gyanúsítottja, Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, az ügyészeknek azonban ez idáig nem sikerült megtudniuk, hova rejtette a holltestet.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.