Hirdetés
Hirdetés

Búvárfelszerelések között elbújt határsértőket találtak a határrendészek

Búvárfelszerelések között elbújt határsértőket találtak a határrendészek Románia

Búvárfelszerelések között elbújt iraki határsértőkre bukkantak a hatóságok a Vidin-Calafat közúti határátkelőnél – közölte pénteken a román határrendészet.

Hirdetés
Hirdetés

A Franciaországba tartó furgonnal egy török állampolgár jelentkezett csütörtök délután határátlépésre a bolgár-román határon. A menetlevél szerint búvárfelszereléseket tartalmazó rakomány alapos átvizsgálása során kilenc – 17 és 28 év közötti – iraki férfi került elő, akik elmondásuk szerint egy nyugat-európai országba akartak eljutni.

A gépkocsivezető és szintén török állampolgárságú kísérője azt állította, hogy nem volt tudomása a raktérben elbújt illegális bevándorlókról.

A két ország közötti toloncegyezménnyel összhangban a határsértőket és a jármű vezetőfülkéjében utazó, embercsempészettel gyanúsított két török állampolgárt a román határrendészek átadták bolgár kollégáiknak, hogy lefolytassák velük szemben az eljárást.

Határsértőkre bukkantak Nagylaknál is

Iraki, szíriai és iráni határsértőkre bukkantak a határrendészek a nagylaki átkelőnél is, egy Németországba tartó kamion rakterében.

A járművet egy 50 éves, török állampolgárságú férfi vezette, és a menetlevél szerint alumínium tekercseket szállított egy németországi cégnek. A jármű rakterének átvizsgálásakor a határrendészek összesen 25, iraki, szíriai és iráni állampolgárságú személyt – 12 férfit, öt nőt és nyolc gyereket – fedeztek fel, akik bevallásuk szerint valamelyik nyugat-európai országba terveztek eljutni.

A török sofőr ellen embercsempészet, a migránsok ellen illegális határátlépési kísérlet gyanújával kezdeményezett eljárást a határrendészet.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük