Felhívás!

Bűnügyi kivizsgálást kér Tăriceanu ellen a DNA

Bűnügyi kivizsgálást kér Tăriceanu ellen a DNA Románia

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bűnügyi kivizsgálást kér Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök ellen vesztegetés elfogadásának gyanújával.

Az erre vonatkozó jelentést a DNA főügyésze küldte el a legfőbb ügyésznek és azt kéri, hogy ez ügyben forduljon a szenátushoz – közölték az Agerpres hírügynökséggel igazságügyi források.

A fenti források szerint a gyanú arra az időszakra vonatkozik, amikor Călin Popescu-Tăriceanu a kabinet tagja volt.

Tăriceanu: Az én mandátumom alatt a kormány nem fizetett Microsoft licenceket

“Az én kormányfői mandátumom alatt a kormány egyáltalán nem utalt pénzt Microsoft licencekért” – jelentette ki szerdán Călin Popescu-Tăriceanu. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a szenátus elnöke azt követően közölte ezt, hogy arról jelentek meg sajtóhírek, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vesztegetés elfogadásának gyanújával indítana eljárást ellene. Azt mondta: semmilyen formában nem kapott értesítést arról, hogy a DNA eljárást indított volna ellene.

“A sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban megjegyzem, hogy az én kormányfői mandátumom alatt a kormány egyáltalán nem utalt pénzt Microsoft licencekért. Az abban az időben kiadott kormányrendeleteknek az volt a célja, hogy felleltározzák a közhivatalok által használt Microsoft licenceket. Emlékeztetek, hogy ezt a szerződést 2004-ben kötötték” – írja Călin Popescu-Tăriceanu egy, az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

Véleménye szerint “a DNA ügyiratgyár újabb teremékével van dolgunk”.

“Úgy vélem, hogy az, hogy tíz évvel a mandátumom után előrángatnak egy ilyen ügyet (…), az egyféle reakció az ellen, hogy következetesen kiállok az igazságszolgáltatásban elkövetett visszaélések visszaszorításáért. Az én tevékenységem nyilvánvalóan zavarja azokat, akik törvénytelen módon megszerezték a hatalmat Romániában. Miután felmentettek a hamis tanúzás vádja alól, a DNA ügyiratgyár most egy újabb terméket szállított” – tette hozzá Călin Popescu-Tăriceanu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.