Hirdetés
Hirdetés

Bűnügyi kivizsgálás indult a csíkszeredai kórház szemészeti osztályán történt fertőzések ügyében

Bűnügyi kivizsgálás indult a csíkszeredai kórház szemészeti osztályán történt fertőzések ügyében Románia

Hivatalból büntetőjogi eljárást indított a Hargita megyei rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés és hivatali mulasztás miatt a csíkszeredai megyei kórház szemészeti osztályán Pseudomonas aeruginosa baktériummal megfertőződött páciensek ügyében.

Hirdetés
Hirdetés

A kórházban 14, szürkehályoggal műtött beteg esetében alakult ki a szemgolyó gyulladása. Közülük hat betegnél Pseudomonas aeruginosa baktériumot azonosítottak. 13 beteget újraműtöttek. Az Agerpres hírügynökség megkeresésére a csíkszeredai kórház vezetősége csütörtökön közölte, hogy az újraműtött betegek közül hárman elvesztették látásukat a műtött szemen. Hat páciens látása romlott, öt páciensé pedig nem vagy csak kis mértékben romlott.

Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke pénteken bejelentette, hogy ellenőrző testületet küldött a kórházba az ügy kivizsgálása végett. A Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság az ügy miatt 30.000 lej értékben rótt ki bírságokat.

Szintén pénteken Tar Gyöngyi, a Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője azt mondta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a csíkszeredai kórház szemészeti részlegén súlyos hiányosságok voltak a fertőtlenítési eljárások betartása terén. Sergiu Sîngeorzan, a megyei kórház fertőzés-megelőzési osztályának vezetője szintén úgy nyilatkozott egy pénteki sajtótájékoztatón, hogy a baj a sterilizálási eljárások be nem tartásából származott, és hogy a baktérium valószínűleg kívülről került a kórházba, majd személyzeti úton terjedt el.

Maria Plumbu, a Hargita megyei rendőrség szóvivője arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az ügyben senki nem tett feljelentést, a rendőrség hivatalból kezdett kivizsgálást gondatlanságból elkövetett testi sértés és hivatali mulasztás miatt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások