Felhívás!

Bűnügyi eljárás indult egy idős nő ellen, mert kijött a házi elkülönítésből, hogy élelmet vegyen

Bűnügyi eljárás indult egy idős nő ellen, mert kijött a házi elkülönítésből, hogy élelmet vegyen Románia

A Gorj megyei 71 éves hölgy ellen bűnügyi eljárást indított a rendőrség, miután a nő elhagyta lakását, hogy elmenjen élelmet vásárolni, miközben házi elkülönítésben volt.

Az idős asszonyt néhány nappal azután látták meg az úton, hogy lányát koronavírus-fertőzöttként a Cârbunești-i kórházba szállították. A nő több napig volt egyedül a lakásában, és mivel nem volt más étele otthon, cukrot evett.

Amikor elment ennivalóért, Turcinești község rendőrei elkapták, azonosítás után pedig büntetőeljárást indítottak ellene. Mivel egészségi állapota rossz volt, kórházba szállították.

Ameddig egyedül volt a lakásban, a helyi hatóságok egyszer sem mentek ki hozzá, hogy megkérdezzék tőle, szüksége van-e valamire, habár lánya többször is felvette a kapcsolatot velük ez ügyben.

FRISSÍTÉS: Turcinești polgármestere tagadja a vádakat

“Voltak még házi elkülönítésben levő személyek, mindenkinek segítettünk. Ez egy különleges eset. Egy olyan családról van szó, amelyben anya és lánya napi szinten jelentgette egymást a polgármesteri hivatalnál. Amint értesültem az esetről, azonnal odaküldtem a szociális asszisztenst, a családorvost és a rendőrség főnökét. Tudatták az asszonnyal, hogy nem járkálhat az utcán, viszont bármikor felhívhat, ha valamire szüksége van. Beszéltem a lányával is telefonon, már jobban érzi magát. Meglepő számomra, hogy azt mondja, nem törődtünk vele” – nyilatkozta a Digi24-nek Dumitru Modrea polgármester.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.