Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bukarestbe látogat szerdán Novák Katalin magyar köztársasági elnök

Bukarestbe látogat szerdán Novák Katalin magyar köztársasági elnök Románia

Klaus Iohannis államfő meghívására Romániába látogat szerdán Novák Katalin magyar köztársasági elnök.

Hirdetés
Hirdetés

Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint a román államfő a Cotroceni-palotában fogadja szerdán magyar hivatali kollégáját.

A látogatás alkalmat ad arra, hogy a két államfő a június 10-én, Bukarestben lezajlott B9 csúcstalálkozó alkalmával elkezdett párbeszédet elmélyítse. A hivatal szerint ugyanakkor Novák Katalin látogatására a Románia kormánya és a Magyar Köztársaság kormánya közötti, a 21. század Európájáról szóló stratégiai partnerségi nyilatkozat elfogadásának 20. évfordulója alkalmából kerül sor (Budapest, 2002. november 29.).

Klaus Iohannis hangsúlyozni fogja a román fél nyitottságát a párbeszéd és a kétoldalú együttműködés megerősítésére Magyarországgal, amely “különösen fontos szomszéd’ Románia számára. Mindezeket közös érdekű projektek előmozdítása érdekében, és a két ország és polgáraik javára kell megvalósítani, mutat rá a közlemény.

Az államfő arról is biztosítani fogja a magyar köztársasági elnököt, hogy Románia pragmatikus és eredményorientált együttműködést szeretne, amely a kétoldalú együttműködés alapdokumentumaiban foglalt elvek és értékek alapján épül fel.

A két elnök az Oroszország Ukrajna elleni katonai agresszióját követő jelenlegi regionális, európai és globális helyzettel is foglalkozni fog, és megvitatja a biztonsági, humanitárius, gazdasági, élelmiszerválsággal kapcsolatos és egyéb kérdéseket. Megvitatásra kerül ugyanakkor az Európai Unió bővítésének és a jelenlegi energiaválságra adott összehangolt uniós intézkedéseknek a témája is.

A román és a magyar államelnök négyszemközti és hivatalos megbeszéléseket fog folytatni, melyek után közös sajtóértekezletet tartanak. 

(Agerpres, fotó: presidency.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. szeptember 7., 9:09
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Felesleges, üres szólamokat fognak puffogtatni, konkrét eredmény pedig nulla. Johannis pedig kiemelkedően támogatja a cigányságot és a zsidóságot, és nagy ívben sajnálja le a magyarság igényeit.
  Nagyon naiv aki reménykedik bármiben is egy ilyen találkozó után.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 7., 12:23
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ioanisban van egy kis revansszellem ,hogy kit támogasson…ceausescu eladta az őseit és másoknak adta oda a házaikat,birtokaikat.Most ezt folytatja ,támogatásaival hogy revansot vegyen…azok
  kellett nektek nem mi,akkor fulladjatok meg,
  lakjatok jól.