Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Botrányba fulladt a PNL helyi szervezetének elnökválasztása Temesváron

Botrányba fulladt a PNL helyi szervezetének elnökválasztása Temesváron Románia

Botrányba fulladt a Nemzeti Liberális Párt helyi szervezetének elnökválasztása Temesváron. A Florin Cîțu és Ludovic Orban hívei közti vetélkedés miatt, a rendfenntartóknak közbe kellett lépniük, különben könnyen tömegverekedésbe torkollhatott volna a választás. 

Hirdetés
Hirdetés

A konfliktus közvetlen oka az volt, hogy a megyei szervezet elnöke, Alin Nica utasítására a választásra több száz párttagot nem engedtek be. A kizártak Alin Nica ellenlábasának, Raul Ambrușnak a támogatói voltak.

A választást július 3-án már megtartották egyszer, akkor Raul Ambruș nyerte el a tisztséget. Az eredményt azonban a Nemzeti Liberális Párt Temes megyei szervezete semmisnek nyilvánította, az újonnan megválasztott elnök tagságát pedig felfüggesztette. Ezt a döntést Raul Ambruș nem ismeri el, fellebbezett ellene, azonban a fellebbezését elutasították.

Az új választást Alin Nica embere, Cosmin Tabără nyerte. Ludovic Orban Facebook bejegyzésében elítélte a történteket, a párt szabályzatának súlyos megsértésével vádolva a megyei szervezet elnökét. A politikusvilágossá tette, fenntartja magának a jogot, hogy érvénytelenítse a választást, valamint szankcionálja azokat, akik felelősek a történtekért.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások