Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Borús jóslatok

Dragoș Anastasiu, a román-német kereskedelmi kamara elnöke egy eszmecserén rámutatott, a román államnak jövőtől kezdődően elapadnak a pénzforrásai a nyugdíjak és költségvetési bérek zavartalan kifizetésére, ezért gyökeres változások várhatók az adóztatásban, illetve költségek csökkentésében.

Hirdetés
Hirdetés

Az idegenforgalmi vállalkozásairól (pl. Eurolines) is ismert üzletember úgy véli, Romániában ismét előtérbe kerül a területi-közigazgatási átszervezés, a megyék helyett nyolc régió lesz, a háromezer helyi közigazgatási hatóság kétharmada felszámolódik, illetve egybeolvad, ezáltal a közigazgatásban és a különféle állami intézmények, hivatalok területi igazgatóságain az alkalmazottak száma 1,2 millióról 800 ezerre csökken, ami jelentős költségvetési megtakarítással jár majd a mai helyzethez viszonyítva. Az üzletember hozzáfűzte, az elbocsátandó 400 ezer embernek a magánszféra kínálhat munkahelyeket, így a költségvetési alap elhasználóiból a költségvetési alap gyarapítóivá válhatnak.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 3., 11:55
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mindenki lehet kíváncsi, ha csalódik természetesen valamelyes fájdalma emlékezteti majd az esetre.
  Eljártam a Supeco nemrég felújításra és hírverésre támaszkodó üzletébe. Az első élmény, hogy a hagyománnyal szakító raktár típusú bemutatást részesíti előnybe. Második erénye, hogy párostól tömeges vásárlás esetén néhány banicska előnyt számít, amitől a vásárlók egyenesen elbódulnak. Aztán jönnek az apróbb – nagyobb csalódások. Az egyik az, hogy a tegnap volt egy sajtféle, jó volt újabbat kívántál venni, hát elfogyott. Érdeklődsz, válaszolnak – lesz még – nyugtatólag. Vettem ekkor egyebekkel egy csomag pergelt sós tökmagot, 120 grammos elegáns csomagolásút. A produkciót egy brajlai Blueset Impex vallja magáénak, Harley cégjegy alatt, s azt is hirdeti, hogy Bulgáriából vannak a magok. Ebből kell még vennem, ha borsos áron vesztegetettnek tartom is.
  Ekkor ér a tanulságos meglepetés. Ugyanitt, szinte 40% – al olcsóbban 30 grammos kiszerelésben is van elég sós tökmag. Szintén Harley cégjegy alatt ezt egy másik brajlai cég a Biaggi Com forgalmazza. Ez már nem bulgáriai. Hazai, nem pergelt, finom sózott, mosatlan és tele van szeméttel, törött, rágott szemekkel. Hiába a modern légtelenített, figyelemkeltő csomagolás. A két különböző cégnek ugyanaz a székhelye, azonos telefonja és faxa van. Valaki tévedésből vagy akarattal egyszerre csalizta a polcokra. Az én tanulságom ebből, hogy más üzletbe szegődöm, hiszen van választék.