Felhívás!

Borús jóslatok

Dragoș Anastasiu, a román-német kereskedelmi kamara elnöke egy eszmecserén rámutatott, a román államnak jövőtől kezdődően elapadnak a pénzforrásai a nyugdíjak és költségvetési bérek zavartalan kifizetésére, ezért gyökeres változások várhatók az adóztatásban, illetve költségek csökkentésében.

Az idegenforgalmi vállalkozásairól (pl. Eurolines) is ismert üzletember úgy véli, Romániában ismét előtérbe kerül a területi-közigazgatási átszervezés, a megyék helyett nyolc régió lesz, a háromezer helyi közigazgatási hatóság kétharmada felszámolódik, illetve egybeolvad, ezáltal a közigazgatásban és a különféle állami intézmények, hivatalok területi igazgatóságain az alkalmazottak száma 1,2 millióról 800 ezerre csökken, ami jelentős költségvetési megtakarítással jár majd a mai helyzethez viszonyítva. Az üzletember hozzáfűzte, az elbocsátandó 400 ezer embernek a magánszféra kínálhat munkahelyeket, így a költségvetési alap elhasználóiból a költségvetési alap gyarapítóivá válhatnak.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 3., 11:55
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mindenki lehet kíváncsi, ha csalódik természetesen valamelyes fájdalma emlékezteti majd az esetre.
  Eljártam a Supeco nemrég felújításra és hírverésre támaszkodó üzletébe. Az első élmény, hogy a hagyománnyal szakító raktár típusú bemutatást részesíti előnybe. Második erénye, hogy párostól tömeges vásárlás esetén néhány banicska előnyt számít, amitől a vásárlók egyenesen elbódulnak. Aztán jönnek az apróbb – nagyobb csalódások. Az egyik az, hogy a tegnap volt egy sajtféle, jó volt újabbat kívántál venni, hát elfogyott. Érdeklődsz, válaszolnak – lesz még – nyugtatólag. Vettem ekkor egyebekkel egy csomag pergelt sós tökmagot, 120 grammos elegáns csomagolásút. A produkciót egy brajlai Blueset Impex vallja magáénak, Harley cégjegy alatt, s azt is hirdeti, hogy Bulgáriából vannak a magok. Ebből kell még vennem, ha borsos áron vesztegetettnek tartom is.
  Ekkor ér a tanulságos meglepetés. Ugyanitt, szinte 40% – al olcsóbban 30 grammos kiszerelésben is van elég sós tökmag. Szintén Harley cégjegy alatt ezt egy másik brajlai cég a Biaggi Com forgalmazza. Ez már nem bulgáriai. Hazai, nem pergelt, finom sózott, mosatlan és tele van szeméttel, törött, rágott szemekkel. Hiába a modern légtelenített, figyelemkeltő csomagolás. A két különböző cégnek ugyanaz a székhelye, azonos telefonja és faxa van. Valaki tévedésből vagy akarattal egyszerre csalizta a polcokra. Az én tanulságom ebből, hogy más üzletbe szegődöm, hiszen van választék.