Felhívás!

Boloş a koalíció szakadásáról: Románia nem engedheti meg magának a politikai instabilitás luxusát

Boloş a koalíció szakadásáról: Románia nem engedheti meg magának a politikai instabilitás luxusát Románia

A befektetések és európai projektek minisztere, Marcel Boloş szerint a jelenlegi kormánykoalíció politikai stabilitást nyújt az országnak, és nem engedheti meg magának az instabilitást.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a tárcavezető újságírói kérdésre elmondta, hogy szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fog kilépni a koalícióból. Szerinte az ukrajnai háború okozta jelenlegi válságra a politikai instabilitás csak rátenne egy lapáttal. Emlékeztetett arra, hogy Románia a következő években óriási uniós összeget, 80 milliárd eurót fordíthat beruházásokra.

“Még csak az hiányzik, hogy Románia politikai instabilitással szembesüljön, és ne tudja meghozni a beruházások megvalósításához szükséges döntéseket. A beruházások megvalósításával a 2026-os vagy a 2029-es Romániának teljesen másképp kellene kinéznie” – mondta Marcel Boloş.

A miniszer kifejtette, szerinte a jelenlegi kormánynak nincs most alternatívája. “Nem hiszem, hogy Románia megengedheti magának a politikai instabilitás luxusát, amikor válságot válság után kell megoldani és döntéseket hozni” – jelentette ki. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.