Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bode: Románia több mint 25 milliárd eurót veszített a schengeni térségből való kimaradás miatt

Bode: Románia több mint 25 milliárd eurót veszített a schengeni térségből való kimaradás miatt Románia

Románia több mint 25 milliárd eurót veszített amiatt, hogy kívül maradt a schengeni térségen – jelentette ki csütörtökön Lucian Bode belügyminiszter.

Bodét arról kérdezték az újságírók, mennyibe került a határvédelem schengeni követelményekhez való igazítása. A szaktárca vezetője azt felelte, csak a belügyminisztérium több mint egymilliárd eurót fektetett be, részben az állami költségvetésből, részben uniós alapokból. Ennyibe került a schengeni követelményeknek megfelelő felszereléssel ellátni a határátkelőket és kiképezni több mint 60.000 alkalmazottat a buzău-i és ploieşti-i kiképzőközpontokban.

„Ezen a pénzügyi erőfeszítésen túlmenően felbecsülhetetlenek azok a veszteségek, amelyeket Románia elszenvedett a 11 év alatt, amióta teljesíti az összes feltételt, mégsem részesült a kapcsolódó jogokból. Láttam a Big Four egyik vállalatának elemzését – a számítások szerint körülbelül 200 millió lejes a veszteség havonta. Ha kiszámoljuk, Románia veszteségei amiatt, hogy nem része a schengeni övezetnek, meghaladják a 25 milliárd eurót” – mondta Bode.

forrás: Agerpres

fotó: Lucian Bode/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük