Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bode: Románia nem tehető felelőssé azért a migrációs problémáért, amellyel Ausztria küzd

Bode: Románia nem tehető felelőssé azért a migrációs problémáért, amellyel Ausztria küzd Románia

Nem lehet Romániát hibáztatni azokért a migrációs problémákért, amelyekkel Ausztria küzd – jelentette ki kedden Lucian Bode belügyminiszter.

„Országunkat semmiképpen sem lehet méltatlanul és indokolatlanul megbüntetni ezért a helyzetért. A migránshullám nem Románián keresztül érkezik, és nem Románia generálja ezt az áramlást. Románia kétségtelenül teljesíti a schengeni térséghez való csatlakozás valamennyi technikai feltételét. A Romániát értékelő két küldöttség jelentése pozitív volt, és a munkacsoportok megvitatták azokat, többek között Ausztria képviselőinek részvételével” – írta Bode a Facebookra.

A belügyminiszter azt is leszögezi, hogy legutóbbi találkozásukon emlékeztette Gerhard Karner osztrák hivatali kollégáját, hogy a 2022 februárjában lezajlott megbeszélésen határozottan támogatta Románia schengeni csatlakozását.

„Határozottan kitartok amellett, hogy Románia készen áll a schengeni térséghez való csatlakozásra, amit jogosan megérdemel. Csatlakozásunk senkire nézve nem jelent veszélyt, sőt a térség megerősítését szolgálja. A schengeni övezet működése mindenekelőtt attól függ, hogy a tagállamok hajlandóak-e hatékonyan és szolidárisan együttdolgozni és együttműködni” – nyomatékosítja Bode.

forrás: Agerpres

fotó: Lucian Bode/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 7., 5:09
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nem kell ide nekünk Shengen,mi a bubanatnak,havi 1500 lejes varodai fizetésből messzire utazzunk,meg a megye határt se tudjuk át lépni lassan,nem hogy az államhatárt.Koszonet az erős magyar képviseletnek a bukaresti parlamentetbe ez nagyon Respekt Hunorka

 • User
  Dátum: 2022. december 7., 13:43
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Tudtuk,tudjuk hogy ki a felelős! Na ki ?
  Hát persze hogy Magyarország Mert kerítést építettek( de túl alacsonyat és nem elég biztonságos mondják most az osztrákok),emlékezzünk csak ,hogy cirkuszoltak 2015 ben hogy a ,szegény menekültek’,plüssfigurákkal fogadták őket Bécsben,szívtelen magyarok stb.Tele voltak atomfizikusokkal megy agysebészekkel.
  Most szembesülnek ,hogy nem a Wiener Waltzer jött meg ,hanem a berecki gyors
  nagyborosnyói utassokkal.😎