Hirdetés
Hirdetés

Biró Rozália az Európai Néppárt Nőszervezetének új elnöke

Biró Rozália az Európai Néppárt Nőszervezetének új elnöke Románia

Az Európai Néppárt Nőszervezetének dublini tisztújító kongresszusán a tagszervezetek Biró Rozáliát választották meg az EPP Nőszervezete új elnökének. A kongresszus témája a Nemi egyenlőség egy zöld és digitális jövőben (Gender Equality in a Green and Digital Future) volt – adta hírül szombaton a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

Hirdetés
Hirdetés

“Ez a lépés hatványozottan fontos számunkra, részben azért, mert az RMDSZ Nőszervezet értékét emeli, részben azért, mert az Európai Unió szintjén szükség van arra, hogy a közép-kelet-európai országok prioritásai még inkább fókuszba kerüljenek. Most, amikor az emberiség egy járványhelyzet utáni időszakban van, amikor a szomszéd országban háború dúl, sokkal nagyobb szükség van a nőszervezetek közösségépítő, családcentrikus tevékenységére, mint bármikor. Hiszem, hogy ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy az Európai Néppárthoz tartozó nőszervezeteket bátorítsuk, hogy minél több közösségépítő tevékenységet végezzenek. Meggyőződésem, hogy az Európai Néppárt Nőszervezetét lehet bővíteni, hisz olyan országok, mint például Magyarország, Franciaország, Olaszország nőszervezetei nem vesznek részt a munkálatokban, és fontos őket is bevonni ahhoz, hogy egy átfogóbb szervezet legyünk. Továbbá prioritás, hogy a jelenleginél sokkal szorosabb kapcsolatot hozzunk létre a tagszervezetek között, illetve segíteni és támogatni tudjuk a különböző tagországok női politikusainak kampányait, ezáltal minél több nőt tudjunk bevonni a döntéshozatalba’ – idézi a közlemény Biró Rozáliát, az RMDSZ Nőszervezetének elnökét.

Biró Rozália Doris Packet váltja az elnöki pozícióban, aki közel 21 évig volt az EPP Nőszervezet elnöke.

A több mint ötven nőszervezetet tömörítő EPP Nőszervezetnek 2014 óta tagja az RMDSZ Nőszervezet.

Biró Rozália 2015 óta alelnöki tisztséget töltött be az Európai Néppárt Nőszervezetében – olvasható a közleményben.

A hat alelnöki mandátumot Albana Vokshi (Albánia), Dorina Gherman (Moldovai Köztársaság), Mariya Gabriel (Bulgária), Dubravka Suica (Horvátország), Agnieszka Pomaska (Lengyelország) és Walburga Lerkhlenfeld (Németország) szerezte meg

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások