Hirdetés
Hirdetés

Béreik kifizetésének elhalasztása miatt tiltakoznak a lupényi szénbányászok

Béreik kifizetésének elhalasztása miatt tiltakoznak a lupényi szénbányászok Románia

Nem hajlandó feljönni a tárnákból több mint száz Zsil-völgyi bányász. A lupényi szénbánya dolgozói azért tiltakoznak, mert nem kapták meg 15-ére várt fizetésüket.

Hirdetés
Hirdetés

Alin Sîn, a Muntele (“Hegy”) szakszervezet vezetője közölte, körülbelül 100-120 bányász tartózkodik a tárnákban, és nem hajlandó feljönni a mélyből, mivel a 15-ére várt fizetésüket csak 26-án fogják megkapni.

A lupényi bányához kiszállt a Vajdahunyadi Energetikai Komplexum (CEH) adminisztrátora, Cristian Roşu, valamint Samuel Dioane vezérigazgató is, megpróbálva rávenni a munkásokat, hogy hagyjanak fel a tiltakozással. A szakszervezeti vezető szerint azonban a bányászoknak nincsenek anyagi tartalékaik, és nehézséget okoz nekik 26-áig várni a fizetésre.

Cristian Roşu, a CEH adminisztrátora szerda este úgy nyilatkozott: a bérek kifizetésének késlekedését az okozza, hogy a vállalat jövedelme havonta hétmillió lejjel csökkent január elsejétől, miután megszűnt a rendszerszolgáltatások biztosításából befolyó összeg, illetve Lónya-telepi bánya állami támogatása.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük