Hirdetés
Hirdetés

Beperelte a Facebookot az ALDE, mert akadályozza Diaconu kampányát

Beperelte a Facebookot az ALDE, mert akadályozza Diaconu kampányát Románia

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) Szeben megyei szervezete csütörtök este bejelentette, hogy beperelte a Facebookot, mert az blokkolta az alakulat elnökjelöltjének, Mircea Diaconunak közösségi oldalát, és ezzel befolyásolja az államelnök-választási kampányt.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyesült államokbeli óriáscég ellen Ovidiu Gheorghe Tocaciu, az ALDE Szeben megyei elnöke, a nagyszebeni bíróságon indított eljárást. Elmondása szerint az Facebook október 28-án tette hozzáférhetetlenné Diaconu oldalát, és erre utólag sem adott semmilyen magyarázatot – tájékoztat a párt közleménye.

Tocaciu a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozásával vádolja az amerikai óriáscéget.

Az ALDE tíz lejes erkölcsi kártérítést követel.

“Ezzel az üggyel fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, (…) hogy a Facebookhoz hasonló vállalatok nem diktálhatják a romániai választások eredményét, mint az Egyesült Államokban, ahol bizalmas információkat adtak ki politikailag érdekelt vállalkozásoknak. Az ellene indított eljárásokból kiderült, hogy a Facebook nem tisztességesen játszik. Nem szabad megengedni, hogy a választási folyamatot befolyásolják!”- mondta az ALDE nagyszebeni elnöke.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások