Felhívás!

Belügyminisztérium: 19 megye 53 településén okozott károkat a rossz idő

Belügyminisztérium: 19 megye 53 településén okozott károkat a rossz idő Románia

Tizenkilenc megye több mint ötven településén okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás – tájékoztatott a belügyminisztérium.

A szaktárca csütörtöki közleménye értelmben Fehér, Arad, Argeş, Bihar, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Galac, Hunyad, Ilfov, Iaşi, Neamţ, Szilágy, Temes, Teleorman, Vâlcea, Vaslui és Vrancea megye összesen 53 településén vált szükségessé a katonai tűzoltók, a csendőrök és a rendőrök közbelépése.

Az elmúlt 24 órában 36 házból, 36 picéből, 98 udvarból, 29 melléképületből és két üzlethelyiségből kellett kiszivattyúzni a vizet.

A Temes megyei Jercén (Ierşnic) csónakkal mentettek ki egy nőt a vízzel körülvett házából.

Jelenleg Arad, Giurgiu, Temes és Vâlcea megyében van még szükség a katasztrófavédelem munkatársainak segítségére.

A kedvezőtlen időjárás miatt a 7-es országúton, Arad megyében, valamint a 205D jelzésű megyei úton (Vrancea megye) és a 609-es megyei úton (Temes megye), illetve a 682-es megyei úton (Arad megye) vannak fennakadások a közúti forgalomban. Egy Argeş megyei országútszakaszon (73D), illetve egy Buzău megyei megyeiút-szakaszon (203K) földcsuszamlás miatt teljesen leállították a forgalmat.

Az elmúlt 24 órában 22 figyelmeztetést bocsátottak ki a meteorológusok. Ezek közül 11 narancssárga, 11 sárga riasztás volt.

Csütörtökön 11 órától jelentős mennyiségű esőre és viharokra vonatkozó figyelmeztetés lépett életbe.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.