Hirdetés
Hirdetés

Bejelentette lemondását a Piatra Neamț-i kórház menedzsere

Bejelentette lemondását a Piatra Neamț-i kórház menedzsere Románia

Keddi hatállyal lemond tisztségéről a Piatra-Neamţ-i megyei sürgősségi kórház igazgatója. Ezt Lucian Micu maga jelentette be hétfőn egy sajtóközleményben, hangsúlyozva, lemondása előtt meg akar bizonyosodni arról, hogy “nem hagyja a véletlenre a dolgokat, és biztosított lesz a kontinuitás”.

Hirdetés
Hirdetés

A menedzser leszögezi, úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy visszalépjen, és várja, hogy a szakemberek megállapítsák, mi okozta a kórház intenzív osztályán szombat este kiütött tüzet.

“Lemondásomat nem kell az ügyről való lemondásként értékelni (…) Emberként felhívást intézek mindenkihez, hogy legyünk megértőek, ne gyakoroljunk fölösleges nyomást a kórház orvosi csapatára, amelynek továbbra is arra kell koncentrálnia, hogy mentse meg minél több ember életét. Holnap reggel első dolgom lesz benyújtani a lemondásomat, de csak miután megbizonyosodom, hogy nem hagyom a véletlenre a dolgokat, és biztosított lesz a kontinuitás, fennakadások nélkül” – fogalmazott Micu.

Az igazgató ugyanakkor hangsúlyozza, az egészségügyi intézményben hozott valamennyi döntés a betegek érdekeit volt hivatott szolgálni, “csak jót akartak”.

“Ilyenek vagyunk mi, emberek: az ilyen helyzetekben mindig keressük a vétkeseket, magyarázatokat követelünk, vélemény mondunk arról, ami történt, vagy hogy lett volna elkerülhető, ami történt. Talán magam is ilyen vagyok. Azt azonban megtanultam, hogy mindenekelőtt racionálisnak kell lennem, és ezt próbáltam tenni rögtön a tragédia után is. A kórház csapatával megoldásokat kerestünk és találtunk arra, hogy az intézmény működőképes maradjon” – nyomatékosította, hozzátéve, a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka átadott minden dokumentációt az ügyben nyomozó ügyészeknek.

Lucian Micu közleményében rámutat még, immáron 30 éve mindent átsző a politika, és ez nem szolgálja a betegek javát.

“A kényelmes irodai székekből minden másnak látszik. Akkor látod a valós képet, amikor a beteg ágya mellett állsz” – fogalmazott.

Szombaton este tűz ütött ki a Piatra Neamţ-i kórház intenzív osztályán, amelyben tíz beteg életét vesztette. Megsérült továbbá két orvos és két asszisztens is, az egyik orvost egy belgiumi kórházba szállították.

Orban: a lemondás nem elég, a nyomozásnak ki kell derítenie a felelősök kilétét

Lucian Micu kórházmenedzser lemondása nem elég, a nyomozásnak ki kell derítenie, hogy ki a felelős a szombati kórháztűzért – jelentette ki hétfő este Ludovic Orban miniszterelnök.

“Tíz ember haláláról van szó. Ilyen esetben bűnügyi nyomozásra van szükség. Az összes kormányzati alárendeltségi struktúrát utasítottam, hogy támogassa a nyomozást, hogy a felelősöket minél előbb azonosítsák. Itt óriási felelősségről van szó, és a bűnösöket meg kell büntetni. (…) A lemondás nem elég” – szögezte le a kormányfő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások