Felhívás!

Băsescu is kifogásolja az RMDSZ kongresszusán elhangozottakat

Băsescu is kifogásolja az RMDSZ kongresszusán elhangozottakat Románia

Gyávasággal vádolja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőit Traian Băsescu volt államfő, amiért nem hívták fel a figyelmet az RMDSZ kongresszuson elhangzott “elfogadhatatlan” túlkapásokra.

Traian Băsescu, “azt még csak megértené”, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) vezetői elmentek az RMDSZ kongresszusára, hisz a szövetség “szilárd pillére” a kormánykoalíció által elkövetett “aljasságoknak”, de nem érti, hogy “mit kerestek” a kongresszuson a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői. Ráadásul, Raluca Turcannak és Dan Barnának semmilyen reakciója nem volt az elhangzott “alkotmányellenes és autonomista nyilatkozatok”, sem a magyar zászló és himnusz használatára vonatkozó határozat kapcsán.

“Nem az RMDSZ szemtelensége lep meg, amely az utóbbi időben a budapesti revizionizmus szócsöve lett, hanem a román vezetők gyávasága, akik azt állítják magukról, hogy a PSD-ALDE-RMDSZ szövetség ellenékéhez tartoznak” – írta Facebook-bejegyzésében Băsescu.

Mihai Tudose ugyancsak egy Facebook-bejegyzésben bírálja, hogy az RMDSZ saját szimbólumainak tekinti a magyar zászlót és a magyar himnuszt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások