Felhívás!

Barna, Kelemen és Paleologu vitázott az Európa FM-nél

Barna, Kelemen és Paleologu vitázott az Európa FM-nél Románia

Első alkalommal került sor csütörtök este az Európa FM rádióadó szervezésében három államfőjelölt vitájára. A műsorban Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) – Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) Szövetség, Kelemen Hunor, az RMDSZ, és Theodor Paleologu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) jelöltje vett részt.

Dan Barna úgy vélte, hogy ha nem kerül sor előre hozott választásokra, akkor nem biztos, hogy sikerül “megszabadulni” a Szociáldemokrata Párttól (PSD), amely eséllyel térhet vissza a jövő évi választásokon. Kelemen Hunor szerint “a jelenlegi konstrukcióban” nincs esély előre hozott választásokat tartani. Theodor Paleologu úgy vélte: az “alkotmány nem engedi”, hogy idő előtt választást tartsanak.

Kelemen Hunor kijelentette: tíz évre meg kell tiltani a fák kivágását az erdőben (kivéve a háztartási fűtésre szánt tűzifát), le kell állítani a faexportot és erdősítési programot kell indítani. Dan Barna “irreálisnak” minősítette a javaslatot, mert nem lehet “egy válságot egy másik válsággal megoldani”, szerinte a falopást kellene megakadályozni. Paleologu szintén nem támogatná ezt a megoldást, mert az illegális favágás szerinte “egy korrupciós probléma”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások