Felhívás!

Barna és Cioloş: együtt folytatja az USR és a PLUS

Barna és Cioloş: együtt folytatja az USR és a PLUS Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) vezetőtanácsa úgy döntött, hogy fenntartják a két alakulat választási szövetségét – jelentette be szombaton Dan Barna, az USR és Dacian Cioloş, a PLUS elnöke.

“Az USR politikai tanácsa úgy döntött, hogy folyatatja együttműködését a PLUS-szal, hogy egy valós alternatívát ajánljunk Románia számára” – írta szombati Facebook-bejegyzésében Dan Barna, aki szerint a szövetséget megtartják nem csak az idei államelnöki, hanem a jövő évben esedékes helyhatósági és parlamenti választásokra is.

Dacian Cioloş a maga során bejelentette, hogy a PLUS országos tanácsa az együttműködés folytatására voksolt.

“A PLUS és az USR azért ért el átütő sikert a május 26-ai választásokon, mert megértették a választók elvárásait. Folytatnunk kell ezt az együttműködést és ezeket az elvárásokat a politikai hiúság fölé kell helyeznünk” – írta Facebook-bejegyzésében Cioloş.

Politikai források szerint a két párt vezetősége vasárnap fogja elemezni az együttműködési megállapodáshoz mindkét oldalról megfogalmazott módosító javaslatokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.