Felhívás!

Barna: az ország politikai érettségét bizonyítaná, ha a második forduló PSD-mentes lenne

Barna: az ország politikai érettségét bizonyítaná, ha a második forduló PSD-mentes lenne Románia

Romániának jelenleg olyan kormánya van, amelynek pengeélen áll a többségi támogatottsága, jelentette ki Dan Barna, az USR PLUS szövetség államfőjelöltje az Agerpres hírügynökségnek adott interjúban.

Barna úgy nyilatkozott: jó jelnek tartja, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) 34 hónapon keresztül tartó kormányzása után Románia “megszabadul minden idők valószínűleg legsötétebb PSD-kormányzásától”, és ez azt jelenti, hogy Románia a gyógyulás útjára lépett.

Az ország politikai érettségét Barna szerint az bizonyítaná, ha az államelnök-választások második fordulójába nem kerülne be a PSD jelöltje.

“Az államelnök-választások első fordulójának tétje egy PSD-mentes második forduló. Ez bizonyítaná, hogy 30 évvel a forradalom után Románia végre elérte a politikai érettséget, és keményen megbüntet egy pártot, amely teljesen eltávolodott az állampolgárok óhajaitól” – mondta a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Dan Barna arról is beszélt, hogy az általa vezetett párt törvényhozói bizalmat szavaztak a kormánynak, de a jövőben aktívan figyelemmel fogják kísérni, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezette kabinet valóban azokat a célkitűzéseket követi-e, amelyeket közösen tűztek ki. Ilyen többek közt a kétfordulós polgármester-választás bevezetése, a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezés jogszabályba foglalása, a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének visszavonása, az erdőirtás leállítása, Verespatak felvétele az UNESCO világörökségi listára, a külhoni románok magasabb arányú képviselete a parlamentben.

“Metaforikusan szólva a külföldön élő románok képezik messze a legnagyobb megyét Romániában” – érvelt Dan Barna.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.