Felhívás!

Barna: az állam működésképtelen, és a probléma forrása a kompetens emberek hiánya

Barna: az állam működésképtelen, és a probléma forrása a kompetens emberek hiánya Románia

Jelenleg a román állam működésképtelen, és ennek nem egy tételesen kidolgozott jogszabály hiánya az oka, hanem az, hogy a döntéshozói funkciókat nem a feladatnak megfelelő emberek foglalják el – jelentette ki szerdán Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Az USR-PLUS szövetség szerdán kezdte el aláírásgyűjtési kampányát a szövetség elnökjelöltje, Dan Barna támogatására. Ennek kapcsán azt kérdezték újságírók az USR elnökétől, véleménye szerint változtatott volna-e a caracali ügyön, ha érvényben lett volna egy együttműködési megállapodás a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a bűnüldöző szervek között.

“A gondot nem egyik vagy másik törvény jelenti, hanem az a mód, ahogyan az állami intézményi struktúrák működnek, amelyeknek szerepkörét tiszteletben kellene tartani. A gond nem egy tételesen megfogalmazott jogszabály – mert most erre tesznek kísérletet: hozunk egy rendeletet és ezzel meg van oldva minden – , a probléma forrása valójában a kompetens emberek hiánya. Az USR – PLUS javaslata szerint mindenek előtt a feladatra méltó embereknek kell hozzáférést biztosítani a döntéshozói funkciókhoz. Enélkül valójában nincs esélyünk a jövőben” – mondta Dan Barna.

Az USR vezetője szerint jelenleg az állam már nem működik, hiszen hetente kudarcot vall az állampolgárok védelmének biztosítását illetően, és ennek oka a korrupció, a nepotizmus és a klientelizmus, amely “inkompetens rokonokat juttat álláshoz az állami intézményekben.”

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.