Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Bántalmazta, éheztette és egy fához kötözte mostohagyermekeit egy Arad megyei rendőr

Bántalmazta, éheztette és egy fához kötözte mostohagyermekeit egy Arad megyei rendőr Románia

Kiskorúakkal szembeni rossz bánásmód és családon belüli erőszak miatt folyik nyomozás az Arad megyei szállításügyi rendőrség egyik tisztje ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy fizikailag bántalmazta két mostohagyermekét, egy 9 éves kisfiút és egy 10 éves kislányt, éheztette és alkalmanként egy kerti fához kötözte őket – írja a Digi24.ro.

Az ügyben azután indult nyomozás, hogy a 9 éves fiú elpanaszolta a történteket a falujában élő rendőrnek. A szociális munkások azonnal ideiglenes távolságtartási végzést kértek és kaptak a bántalmazó férfi ellen, amelyet később a bírák hat hónapra meghosszabbítottak.

“Amint az eset a tudomásunkra jutott, elvégeztük a szükséges ellenőrzéseket, és távolságtartási végzést kaptunk a mostohaapa és az anya ellen. Mindkét gyermek a védelmi rendszerbe került és tanácsadásban részesülnek, hogy érzelmileg stabilizálják őket” – nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek Erika Stark, az Arad megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője.

Az Arad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a gyanúsított rendőr 35 éves, és a szociális munkások által tett feljelentés alapján folyik ellene vizsgálat.

“Bejelentést kaptunk arról, hogy egy 35 éves, Világos településről származó férfi bántalmazta két mostohagyermekét közös otthonukban. (…) Az ügyben kiskorúakkal szembeni rossz bánásmód és családon belüli erőszak vádjával indult nyomozás” – mondta Claudia Iuga.

Világos önkormányzatának forrásai szerint a gyerekek azt mesélték a szociális munkásoknak, hogy szüleik többször megverték őket rendőrségi gumibottal, a ház kertjében egy fához kötözték őket, néha pedig éheztették őket.

forrás: Digi24.ro

fotó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük