Felhívás!

Baciu: több mint egymillió személy kapott már oltást háziorvosi rendelőkben

Baciu: több mint egymillió személy kapott már oltást háziorvosi rendelőkben Románia

Több mint egymillió román állampolgár kapott már koronavírus elleni védőoltást a háziorvosi kabinetekben – tájékoztatott csütörtökön Andrei Baciu, az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

A bizottságban elemzett legutóbbi adatok szerint március elsejéig több mint nyolcmillió romániai oltatta be magát Covid ellen; a felnőtt lakosság körében 51 százalékos az átoltottság. Több mint egymillióan a háziorvosi rendelőben kapták meg a védőoltást – írta Facebook-bejegyzésében Baciu.

Hozzáfűzte, hogy a CNCAV működésének utolsó napjáig az eddig tanúsított magas szakértelemmel és minden részletre figyelően látja el feladatait a lakosság immunizálásának terén. A bizottság által nyert tapasztalat nagyon fontos a román közegészségügy számára, és ezt a továbbiakban is fel fogják használni a rendszer korszerűsítése érdekében.

Emlékeztetett, hogy az oltáskampány irányítása fokozatosan az egészségügyi minisztérium hatáskörébe kerül, és a családorvosi rendelők veszik át az immunizálási tevékenységet, a jelenlegi oltási központokat pedig bezárják.

A bizottság csütörtöki ülésének napirendjén a zökkenőmentes átmenet biztosítása szerepelt, és az ehhez szükséges logisztikai lépések meghatározása – számolt be Baciu.

Rámutatott, az oltási folyamat már több ideje párhuzamosan zajlik a CNCAV oltóközpontjaiban és a családorvosi rendelőkben, ez utóbbiak közül már 3177 csatlakozott eddig a programhoz.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások