Felhívás!

Az USR PLUS szerint a parlamentben létrejött az USL 2.0

Az USR PLUS szerint a parlamentben létrejött az USL 2.0 Románia

Az USR PLUS azt állítja egy Facebook-bejegyzésben, hogy a parlamentben újra létrejött az USL szövetség, a PSD és a PNL törvényhozói ugyanis több törvényjavaslat kapcsán is egyetértést mutattak, többek közt a polgármesterek különnyugdíjának eltörléséről, valamint az Anghel Saligny program gyakorlatba ültetéséről.

“Az USL 2.0 volt tegnap a parlamentben. A szenátus közigazgatási bizottságában 16 módosítást utasítottak el, amit az USR PLUS nyújtott be a Cîţu-féle PNDL tervezetéhez” – olvasható a pártszövetség bejegyzésében.

Az USL PLUS állítja, hogy a beterjesztett módosító javaslatok a pénzalapok szétosztásának átláthatóságát, a valós helyi igényeknek megfelelő finanszírozási mechanizmus kialakítását és a munkák minőségi szabványainak tiszteletben tartását célozták volna, hogy a közpénzek ne vesszenek kárba. “Az USL azonban nem akarta ezt” – olvasható a bejegyzésben.

Az alakulat azt is nehezményezi, hogy a képviselőház emberjogi bizottságában a PSD, a PNL és az RMDSZ képviselői leszavazták a polgármesterek különnyugdíjának eltörlését előíró törvénytervezetet. Ez azt bizonyítja az USR PLUS szerint, hogy “az USL 2.0 (PSD-PNL-RMDSZ) jelenlegi prioritása a helyi kiskirályok előjogainak megtartása”.

Az alsóház számítástechnikai és távközlési bizottságában a PSD-PNL-RMDSZ leszavazta a volt gazdasági miniszter, Claudiu Năsui tervezetét, amely alapján létrehozták volna a szekuritáté egykori együttműködőinek adattárát – sorolja az USR PLUS a bejegyzésben, több más javaslattal együtt, amelyeket a PNL, a PSD és az RMDSZ nem támogatott.

Ciolacu: el tudna képzelni engem Cîţuval egy asztalnál ülni?

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kizárta annak lehetőségét az RTV-nek adott szerda esti nyilatkozatában, hogy pártja szövetségre lépjen a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), és ezzel újraalakuljon a Szociálliberális Unió (USL).

Ciolacut arról kérdezte beszélgetőpartnere, milyen álláspontra helyezkedne a PSD, ha Iohannis államfő az USL újbóli megalakítását javasolná. “Az nem megy! El tudna képzelni engem Cîţuval egy asztalnál ülni?” – válaszolta Ciolacu.

A PSD elnöke megismételte, hogy pártja képviselői nem fognak megszavazni egy kisebbségi PNL-kormányt, és véleménye szerint az előrehozott választások jelentik az egyetlen kiutat a politikai válságból. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a PNL és az USR kongresszusa után Dan Barna és Florin Cîţu békét fog kötni. “Egészen biztosan ki fognak békülni. Hogy is hagynák ott a húsosfazakat? Látott már kutyát elmenni a mészárszéktől? Azt fogják mondani, hogy ők felelősségteljesek, hogy súlyos a járvány” – fogalmazott Ciolacu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.