Felhívás!

Az USR egyszerű indítványt nyújt be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen

Az USR egyszerű indítványt nyújt be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvényhozói egyszerű indítványt készülnek benyújtani Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen, aki – szerintük – “nem törődik a környezet védelmével”.

Az alakulat ügyvivő elnöke, Cătălin Drulă hétfőn azt mondta, hogy az USR országos bürója egy, a sajtóban megjelent oknyomozó anyag nyomán hozta meg ezt a döntést.

“A recorder.ro oknyomozó anyagából kiderül, hogy a PSD-PNL-RMDSZ-kormány összejátszik a famaffiával, Tánczos Barna úr pedig a legnyilvánvalóbb maffiastílusban elkaszálta a Temesvári Környezetvédelmi Őrség egyik főfelügyelőjét, aki zavarta a PSD és a PNL érdekeit. Elbocsátotta tisztségéből” – fejtette ki sajtótájékoztatóján Drulă, hozzátéve, hogy a parlamentben követelnek magyarázatot a környezetvédelmi minisztertől.

Az USR vezetője szerint a maffia, a pártok és az erőszakszervezetek összefogtak, “hogy pénzhez jussanak egy kleptokrata, illiberális rendszerben”.

“Az USR a velük szembenálló egyetlen demokratikus ellenzéki erő, és a továbbiakban is az marad” – sommázta Cătălin Drulă.

Az USR azt kéri a kormánytól, hogy mindenféle kereskedelmi kapcsolatot függesszen fel Oroszországgal

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) azt kéri a kormánytól, hogy mindenféle kereskedelmi kapcsolatot függesszen fel Oroszországgal, beleértve a kőolaj- és gázkereskedelmet is – jelentette be hétfőn Cătălin Drulă, az USR ügyvivő elnöke.

A politikai alakulat országos vezetőségének hétfői ülésén az ukrajnai helyzet volt az egyik központi téma.

Ezt követően Drulă sajtótájékoztatót tartott, amelyen azt mondta: Zelenszkij ukrán elnök hétfő estére beütemezett parlamenti beszéde előtt a román politikusok “egy csomót fognak beszélni”, Ukrajnát azonban nem beszédekkel, hanem tettekkel kell segíteni ahhoz, hogy le tudja győzni “a gazember diktátort”.

“Ezt kérte Zelenszkij elnök is a nemzetközi közösségtől, és Romániának is meg kellene tennie minden tőle telhetőt, hogy segítse a sötét erők elleni harcot. Úgy döntöttünk, kérjük a kormánytól minden Oroszországgal fenntartott kereskedelmi kapcsolat felfüggesztését, beleértve a gázt és a kőolajat is, Romániának és az Európai Uniónak is ezt kellene tennie: abbahagyni az őrült diktátor háborújának finanszírozását, aki ártatlan gyermekeket gyilkol” – mondta Drulă.

Az USR ügyvivő elnöke hozzátette, elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben a politikusok azt nyilatkozzák, hogy sokkolják őket a háború képei, addig “Putyinnal üzletelnek”.

“Továbbra is érkeznek orosz hajók a konstancai kikötőbe. Mi az első keleti frontvonalban lévő ország vagyunk, a román kormánynak azonnal fel kell függesztenie az Oroszországgal való kereskedést” – nyomatékosította Drulă, hozzátéve, hogy a hatóságoknak nyomon kéne követniük a Romániába érkező orosz pénzeket, amelyekben több romániai cég és politikus érdekelt.

Cătălin Drulă bírálta a miniszterelnököt is, azt állítva róla, hogy a gonoszság képviselője, akinek a romániai társadalom militarizálása a célja.
de
“Nem feledkezhetünk meg a két tervezőről sem: Iohannisról és az őt támogató Eduard Hellvigről. Egy titkosszolgálati vezetőnek nem lenne szabad politizálnia. (…) Iohannis és Hellvig őrködik most Ciucă fölött, hogy ő legyen Iohannis projektjének folytatója. Nem fogadhatjuk el, hogy Romániát vállrojtosok irányítsák” – mondta az USR vezetője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.